Search

У Заліщицькому коледжі – день відкритих дверей

У Заліщицькому коледжі – день відкритих дверей

День відкритих дверей - це захід у рамках якого майбутні абітурієнти мають змогу отримати інформацію про заклад освіти, традиції, специфіку навчання та зробити перший крок щодо вибору майбутньої професії. В житті кожної людини настає той період , коли вона ставить перед собою питання : «Ким бути?», «Яку професію обрати?». Саме тому ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого НУБіП України» організовує спілкування з випускниками шкіл та їх батьками.

25 листопада 2021 р. в коледжі проведено черговий День відкритих дверей у формі відео-конференції для випускників шкіл, гімназій та ліцеїв.

Із вітальним вступним словом до абітурієнтів звернувся директор коледжу Павлюк Б. С., який щиро привітав учасників он-лайн зустрічі . Він ознайомив з програмою цього заходу, наголосив на перевагах навчання у нашому закладі, можливості продовження навчання у Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Коледж є відокремленим підрозділом головного ВНЗ країни який має широкі зв'язки з багатьма університетами світу, що дає можливість кращим студентам приймати участь в обміні досвідом.

Про спеціальності та особливості навчання, про можливість одержання поряд з основною спеціальністю суміжної робітничої професії розповів у своєму виступі заступник директора з навчальної роботи Сопилюк М.В.

Про соціально-побутові умови та можливості організації дозвілля студентів розповів заступник директора з виховної роботи Книш І.Я.

Абітурієнти отримали всю необхідну інформацію щодо програм підготовки фахівців різних спеціальностей, а також ознайомилися з правилами прийому до коледжу у 2022 році з виступу відповідального секретаря приймальної комісії коледжу Перит В. В..

Учасникам представлено відео-звернення представників НУБіП України та роботодавців, випускників.

Своїми враженнями про навчання в коледжі, дозвілля та теперішню трудову діяльність поділилися: Сопівник Р. В., завідувач кафедри педагогіки НУБіП України, доктор педагогічних наук, доцент; Долотко М. М., керівник приватного орендного підприємства "Золота нива", заслужений працівник сільського господарства України, член наглядової ради коледжу; Джумага Т. І. - начальник Заліщицького відділення «Райффайзен банк аваль», член Ради роботодавців; Матіюк О., агроном фірми DF, представник учасника ради роботодавців.

З великою зацікавленістю учасники зустрічі сприйняли виступи випускників: Молдована М. М., фінансового директора компанії ТОВ "АГСОЛКО УКРАЇНА", Семенюка І., провідного фахівця фірми «Кернел ТоВ «Агрополіс»; Липки В. П. - директора національної торгівельної мережі металу «Vartis»; Озімінського В. О. – фахівця інтерактивної агенції «Контрагейджітс», яка базується в Лондоні (Великобританція).

Виступили і студенти коледжу Гутман В., Павлюк І., Тракало М., Козак А., Зубик Д., випускник Любінецький В., які презентували спеціальності: «Комп'ютерна інженерія», «Економіка», «Облік і оподаткування», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Екологія» та «Агрономія».

Було представлено відео презентації кабінетів і лабораторій коледжу, гуртожитку, спортивного та культурно-масового життя.

Особливістю цього дня відкритих дверей стала організація участі у заході учнів шкіл з виїздом викладачів коледжу в день проведення у загальноосвітні школи. Зокрема, масову участь учнів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня села Яблунів Чортківського району організували викладачі коледжу Глова В.С. та Леоненко Н.В. Вони зустрілися з дирекцією, учнями та педагогами цієї школи, представили наш коледж і разом з ними включилися в он-лайн конференцію. Цей гарний досвід рекомендовано і для використання іншими викладачами.

Змістовні і цікаві виступи, розповіді та звернення дали можливість учням отримати відповіді на питання вибору закладу освіти і продовження навчання в коледжі та в перспективі у НУБіП України.

Успішне проведення Дня відкритих дверей в онлайн-режимі стало можливим завдяки злагодженій роботі викладачів комп'ютерних дисциплін Артура Червоняка, Михайла Проня та Олега Озімінського, які здійснювали технічне забезпечення заходу.

Ми бажаємо, щоб випускники шкіл зробили правильний крок для себе у особистісному зростанні і зробили свій вибір за покликом душі і серця. Тому коледж радо зустріне кожного з теперішніх абітурієнтів і завтрашніх студентів.

Леся Луник, фахівець з

працевлаштування і профорієнтації

: