Search

Заліщицький фаховий коледж пропонує здобути робітничу професію «Лаборант хіміко - бактеріологічного аналізу»!

Додаткові робітничі професії в коледжі

Заліщицький фаховий коледж пропонує здобути робітничу професію «Лаборант хіміко - бактеріологічного аналізу»!

Сучасне суспільство потребує спеціалістів робітничих професій – тих, на кому тримається держава. Економісти не проведуть аналіз якості молочних продуктів, юристи не визначать рівень забруднення повітря чи води мікроорганізмами, а банкір не скаже – свіжі продукти перед вами чи фальсифікація. Все це лежить на тендітних плечах лаборантів хіміко-бактеріологічногоаналізу.

Лаборант хімічного аналізу — робітник високої кваліфікації, до праці якого з кожним днем все більш серйозніші вимоги. Він повинен мати високі знання, володіти умінням та професійними навиками спеціаліста сучасного виробництва.

Хімічний аналіз, яким займається лаборант-це комплекс направлених дій, здійснюваних для визначення якості або кількості речовини. Лаборант працює в добре обладнаних лабораторіях, які можна розділити на хімічні, науково-дослідні, хіміко-бактеріологічні, заводські, агрохімічні.

Лаборант хіміко – бактеріологічного аналізу- подвійна професія, що надає можливість майбутнім робітникам набувати не лише нові знання, а й розширює межі працевлаштування. Лаборанти хіміко-бактеріологічного профілю можуть працювати, як на заводах і підприємствах нафтохімічного профілю, так і харчової промисловості.

Бактеріологічний аналіз існує на абсолютно всіх підприємствах, де контролюється якість виробленої продукції.

Сьогодні пропонуємо вам у найкоротші терміни дізнатися: хто такий лаборант, об'єкт його діяльності, і що чекає наших випускників?

  Особливості: це ексклюзивна робота з харчовою продукцією, працівники цього напрямку тестують м'ясо-молочні, рибні та інші продукти; завжди «в курсі» свіжості та якості харчів.

Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу:

1. Проводить різноманітні хіміко-бактеріологічні аналізи води, харчових продуктів, сировини, напівфабрикатів і готових виробів за затвердженими методиками.

2. Визначає кислотність, густину вмісту жирових вуглецевих речовин, солей тощо, капілярність, наявність хлористих, сірчанокислих, кальцієвих солей, вміст жирових і воскоподібних речовин тощо.

3. Веде контрольно-облікові записи.

Студенти ВСП «Заліщицький ФК імені Є. Храпливого НУБіП України» вивчають мікробіологію, спецтехнології, техніку лабораторних робіт, проводять лабораторні аналізи та вчаться розрізняти якісні продукти від фальсифікату.

Працевлаштування: хлібозаводи, молокозаводи, м'ясокомбінати, кондитерські фабрики та консервні заводи; водоканал; харчові лабораторії та лабораторії при ринках харчових товарів; санітарно-епідеміологічні служби. Всюди, де справа йде з харчовими продуктами, потрібен лаборант-професіонал.

Удосконалення отриманих навичок: випускник може безперешкодно продовжити навчання та підвищити кваліфікацію в Національному університеті біоресурсів і природокористування України м. Київ.

Гордість коледжу – його випускники, які гідно презентують навчальний заклад на різних державних рівнях, займаються науковими дослідженнями, працюють керівниками і спеціалістами аграрного виробництва у підприємствах різних форм власності.

Перит В.В.,

Фреяк Г.Б.,

викладачі коледжу

: