Search

Перші результати проведення тижня обліково-фінансових дисциплін

Перші результати проведення тижня обліково-фінансових дисциплін

З 6 грудня у ВСП Заліщицький фаховий коледж ім. Є.Храпливого триває Тиждень обліково-фінансових дисциплін.Розпочався він із представлення презентацій спеціальностей 071 "Облік і оподаткування" та 072 "Фінанси, банківська справа та страхування" та виставки новинок літератури з професійних дисциплін.Для учнів шкіл проводиться онлайн-конкурс з основ фінансової грамотності, результати якого повідомимо згодом.

Для студентів коледжу було проведено виховну годину на тему: "Підвищення фінансової грамотності серед студентів заради стабільності в майбутньому". ЇЇ метою було: сформувати економічну і підприємницьку грамотність студентів, вміння раціонально сприймати інформацію пов'язану з фінансами, адекватно реагувати на можливу небезпеку, яка може виникнути у процесі прийняття навіть простих рішень; у випадку, коли ми купуємо товари, оформляємо кредити, власний бізнес.

Студенти спеціальності "Фінанси, банківська справа та страхування" взяли участь у міжнародному дистанційному конкурсі "Фінансова грамотність" на сайті Всеосвіта, де студенти могли перевірити власні знання. Мета конкурсу- нагадати учасникам про важливість розуміння основних ринкових законів, сутності фінансів, раціонального управління власними доходами та витратами. Учасники одержали сертифікати та зайняли призові місця: І місце – Натуркач Світлана, ІІ – Турчак Олександр і Дорожинська Марія, ІІІ – Краснюк Вікторія і Добрянська Діана. Вітаємо учасників із високими результатами!!!

8 грудня відбувся економічний конкурс «Кращий за професією» за участю студентів 34 групи спеціальності 071 «Облік і оподаткування». Його метою було актуалізувати усі набуті знання та вміння із дисциплін фахової підготовки та виявити кращих знавців. Змагання проводилося за допомогою онлайн-сервісуKahoot, який дозволяє створювати інтерактивні завдання, вікторини, опитування. Також важливим плюсом даної платформи є швидке і об'єктивне оцінювання відповідей студентів, в залежності не тільки від правильності відповіді, але і від швидкості її надання. Після кожного запитання формувалася рейтингова таблиця, що стимулювало учасників до покращення своїх результатів і додавала нотку азарту та суперництва до гри.

Конкурс складався з двох етапів. Після першого етапу в грі залишилася 10 кращих студентів, а в другому турі визначилася трійка переможців. Ними стали: Яремко Іванна – І місце, Василишин Андрій – ІІ і Димушко Ангеліна – ІІІ. Вітаємо переможців та учасників!!!

Марусик М.Я, Яремчук О.М., Жлуховська Р.С.,

викладачі обліково-фінансових дисциплін

: