Search

Цикл виїзних практичних занять для порівняння методик будівництва PON-мереж

Цикл виїзних практичних занять для порівняння методик будівництва PON-мереж

Відомо, що для формування знань необхідно пройти не тільки теоретичну, а й практичну підготовку. Саме для закріплення теоретичних знань зі студентами спеціальності 123 «Комп'ютерна інженерія» проведено цикл виїзних занять. Цього разу ми взяли участь в монтажних та зварювальних роботах спільно із Інтернет-оператором «Гольфстрім».

Метою проведення виїзного практичного заняття було набуття студентами поглиблених знань та порівняння способів підключення абонентів до оптичного зв'язку різними методами.

Висока швидкість інтернету найкраще забезпечується за допомогою оптичних ліній зв'язку. Зараз ця технологія прийшла майже в кожну оселю. Питання, як підключити оптичний кабель цікавить вже не тільки фахівців, але і звичайних користувачів.

Студенти проявили високу зацікавленість, із захопленням слухали монтажника мереж Івана Мандзюка, який ще не так давно теж був студентом нашого коледжу цієї ж спеціальності. В ході практики цікавили студентів і питання зарплати, навантаженості, соціальної захищеності.

Під керівництвом викладача студенти ретельно обстежили і мали змогу порівняти роботу вже декількох провайдерів зв'язку. Такі випускники після закінчення навчального закладу матимуть можливість з високою ефективністю працювати в будь-якій компанії зв'язку.

Іван ЗУБИК,

керівник технологічної практики

: