Search

Робітнича професія «Квітникар»

Додаткові робітничі професії в коледжі

Робітнича професія «Квітникар»

Навчаючись за спеціальністю 201 «Агрономія» у ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого НУБіП України», студенти третього курсу опановують робітничу професію «Квітникар».

У процесі навчання студенти отримують знання про квітково-декоративні рослини і їх біологічні особливості, агротехнічні правила догляду за рослинами, способи висівання насіння і висаджування розсади, норми і час поливу, способи садіння і пересаджування , правила обробітку ґрунту і виконання підготовчих робіт для садіння, способи боротьби з хворобами рослин, правила користування садово-городнім інструментом і інвентарем, правила викопування квіткових рослин і виймання їх з ґрунту.

Щороку з приходом тепла майбутні квітникарі розпочинають весняні роботи з вирощування квіткових рослин: сіють та пікірують загальні улюбленці – довгоквітучі літники, приводять в порядок територію, розробляють дизайн квітників і квіткових композицій та реалізовують їх на практиці (облаштування квітників на території навчального закладу), збільшують видовий та кількісний склад квітково-декоративних рослин в зовнішньому озелененні.

Осінь - це теж спекотна пора для квітникарів. Адже саме в цей час починається період посадки, пересадки, розсаджування рослин, переформування квітників. Студенти в осінній період практики виконують ряд робіт з догляду за рослинами, ґрунтом, квітниками, підготовляючи їх до зимівлі, проводять збір насіння однорічників, здійснюють посадку багаторічників.

 

Багато цікавого і нового дізнаються студенти, які вдало і з наснагою опановують робітничу професію «Квітникар».

Тож чекаємо абітурієнтів для ознайомлення з усім новим і цікавим за фахом «Агрономія» і запрошуємо на навчання в коледж!

Алла Радик, викладач коледжу

: