Search

Про моніторинг якості навчання, методичну та виховну роботу…

Засідання педагогічної ради

Про моніторинг якості навчання, методичну та виховну роботу…

На черговому засіданні педагогічної ради коледжу були обговорені питання порядку денного:

  1. Про результати моніторингу якості навчання студентів денної форми навчання за підсумками І-го семестру 2021-2022 н.р.;
  2. Про хід підготовки і видання навчально – методичної літератури в 2021-2022 н.р.;
  3. Затвердження"Орієнтовного плану-графіку підвищення кваліфікації педагогічних працівників ВСП Заліщицький коледж імені Є.Храпливого НУБіП України" на 2022 рік;
  4. Затвердження плану виховної роботи на II-й семестр 2021-2022 н.р.

З інформацією по першому питанні порядку денного виступили:

Роман Андрусик ,завідувач технологічного відділення.Він детально проаналізував стан успішності в кожній групі відділення, зокрема середні бали, показники абсолютної та якісної успішності.Було зроблено аналіз складання екзаменаційної сесії студентами відділення.

Лариса Стрільчук, завідувачка економічного відділення, проаналізувала стан успішності та її абсолютні та якісні показники в кожній групі економічного відділення.

У виступах завідувачів відділень були названі прізвища студентів,які мають академічні заборгованості. Прозвучала пропозиція створити можливості для невстигаючих студентів ліквідувати заборгованості та продовжити навчання.

Михайло Сопилюк,заступник директора з навчальної роботи суттєво доповнив виступи завідувачів відділень.Насамперед він висловив подяку викладачам навчальної частини, всім, хто був причетний до організації освітнього процесу в I-му семестрі попри всі складнощі і обставини, пов'язані з пандемією COVID-19.

Михайло Васильович проаналізував кількісний склад студентів коледжу.Він підтримав пропозицію надання можливості доздати заборгованості студентам. Щодо заборгованостей з навчальної практики запропонував організувати їх ліквідацію згідно окремого графіка. Ці заходи повинні забезпечити збереження контингенту студентів.

Аналізуючи кількісний склад студентських груп , він закликав активізувати роботу по поповненню їх випускниками 11 класу.

Михайло Васильович озвучив деякі пропозиції , які висловили студенти новонабраних груп за результатами проведеного анкетування:

  • Звернути увагу на оцінювання під час дистанційного навчання;
  • Давати більше завдань для виконання після занять ;
  • Звернути увагу на підготовку до ЗНО, особливо з математики та іноземної мови;
  • Систематично інформувати батьків про стан успішності та поведінки студентів;
  • Звернути увагу на якість виконання студентами домашніх завдань та підготовку до занять.

Значна увага заступника директора була надана питанню підготовки до ЗНО.

Михайло Васильович закликав звернути увагу викладачів на змістову частину освітніх дисциплін та відповідність її галузевим стандартам підготовки фахових молодших бакалаврів. Він закликав посилити роботу зі студентами для підвищення їх дисциплінованості та відповідального ставлення до результатів свого навчання при переході на дистанційну його форму.

Була висловлена пропозиція удосконалення моніторингу якості навчання студентів , активізації роботи з батьками та індивідуальної роботи з проблемними студентами.

В обговоренні даного питання взяли участь Володимир Глова та Юрій Гірчак.

Про необхідність роботи з відстаючими студентами казав директор коледжу Борис Павлюк. Він також наголосив на необхідність посилення роботи викладачів математики та іноземної мови,зважаючи на підготовку до ЗНО.

 

 

З другого питання порядку денного учасників засідання педради інформували голови циклових комісій Ірина Башта,Олександр Холодило, Юрій Гірчак, Ірина Сагайдак, Валентина Перит.

Вони повідомили про роботу над методичними матеріалами ,яка проводиться викладачами комісій, в тому числі матеріалами які представляються на конкурс «Педагогічний Оскар».

Михайло Сопилюк ,взявши участь в обговоренні питання, зауважив на необхідність пожвавлення співпраці з кафедрами НУБіП України, яка б передбачила співавторство, рецензування та інші форми.

Ольга Слободян ,методист коледжу, проінформувала учасників засідання про орієнтовний план-графік підвищення кваліфікації педагогічних працівників коледжу. Вона повідомила про порядок проходження різних курсів, представлення підтверджуючих документів та уточнила , які з них потребують затвердження педагогічною радою.

Світлана Руснак,голова методоб'єднання кураторів груп охарактеризувала план виховної роботи на II семестр 2021-2022 н.р. Вона повідомила , що плановані заходи узгоджені з головами циклових комісій та кураторами груп. Було повідомлено , що деякі заходи проводитимуться не тільки в коледжі ,але й в маштабі міста,області та з виїздом у НУБіП України.Зокрема планується участь колективу у конкурсах'' Голосіївська весна'',''Заліщицька весна'',''Студент року'' ,''Краса НУБіП України-22'', конкурс декоративно-прикладного мистецтва. Борис Павлюк зауважив , якщо будуть пропозиції та доповнення до даного плану роботи,вони завжди будуть враховані та реалізовані .

З обговорюваних питань засідання педагогічної ради були прийняті відповідні рішення .

 Юрій Війтик

: