Search

Позачергове засідання обласного методичного об’єднання

Відбулося позачергове засідання

обласного методичного об’єднання

викладачів інженерної та комп’ютерної графіки


Стрімкий розвиток комп'ютерного апаратного забезпечення і різноманітного програмного забезпечення сприяє якісним змінам у традиційних технологіях обробки інформації. З'являються нові нетрадиційні технології, в тому числі й такі, що змінюють сам стиль використання комп'ютерів. Найбільш динамічно розвиваються мережні технології, комп'ютерна графіка та тривимірне моделювання.

Комп'ютерна графіка – складова всіх сучасних комп'ютерних технологій. Графічний інтерфейс став стандартом для програмного забезпечення різних класів, починаючи з операційних систем. Комп'ютерна графіка привертає увагу багатьох спеціалістів із різних галузей знань – програмістів, проектувальників засобів візуалізації, інженерів, фізиків та математиків. Знання основ комп'ютерної графіки необхідне кожному вченому чи інженеру.

27 січня 2022 р. в режимі онлайн, на платформі Google Meet, відбулося позачергове засідання обласного методичного об'єднання викладачів інженерної та комп'ютерної графіки закладів фахової передвищої освіти Тернопільської області.

Учасниками методичного об'єднання було розглянуто ряд актуальних та важливих питань:

  1. внесено зміни в проект положення про проведення олімпіади;
  2. попередньо сформовано організаційний комітет олімпіади;
  3. встановлено терміни формування банку завдань та критеріїв їх оцінювання для проведення олімпіади з інженерної та комп'ютерної графіки серед студентів ЗФПО Тернопільської області;
  4. визначено програмне забезпечення для проведення олімпіади по секціях (3D-моделювання та дизайн-проєкт);
  5. проведено анкетування учасників обласного методичного об`єднання для коригування умов участі та особливостей проведення олімпіади з інженерної та комп'ютерної графіки.

Ознайомитись із положенням про олімпіаду та зі зразками завдань можна на сайті за посиланням.

Наступна олімпіада буде проводитись на базі ВСП Бережанського фахового коледжу НУБіП України.

Згідно графіку проведення олімпіад, І тур олімпіади з інженерної та комп'ютерної графіки в нашому коледжі буде проведено 22.02.2021 р. Переможцям необхідно буде набратись терпіння і сміливості та підготуватись до участі в ІІ турі олімпіади, який пройде у березні.


Артур Червоняк, викладач комп`ютерних дисциплін

: