Search

Математична освіта у розрізі сучасних вимог

Математична освіта у розрізі сучасних вимог.

Комплексна підготовка до ЗНО-2022


31січня 2022 року для викладачів математики закладів фахової передвищої освіти області відбудеться тренінг за програмою короткострокового підвищення кваліфікації «Психолого-методичні передумови якісної підготовки до складання ДПА /ЗНО з математики». Захід відбувся онлайн на платформі сервісу Google Meet.

Тема заходу: «Математична освіта у розрізі сучасних вимог. Комплексна підготовка до ЗНО-2022».

Мета заходу: ознайомити учасників із сучасними підходами до навчання математики в контексті освітніх реформ; привернути увагу до шляхів організації освітнього середовища на засадах діяльнісно-компетентнісного та ціннісно-орієнтованого підходів; презентувати практичний досвід з використання ефективних методів та прийомів навчання математики; забезпечити практичне оволодіння дієвими методами і формами організації освітнього середовища, сучасними методами організації роботи , забезпечення психологічної готовності здобувачів освіти до складання ЗНО. Сприяти реалізації освітніх запитів та потреб викладачів математики області у підвищенні професійного рівня та розвитку творчого потенціалу.

Робота заходу складалась з двох модулів: теоретичного і практичного.

В рамках теоретичного модуля учасники тренінгу мали можливість прослухати цікаві доповіді і поспілкуватись з доповідачами:

1. Шайнюком Ю. Ч., заступником директора ТОКІППО з питань зовнішнього оцінювання та моніторингу якості освіти, який ознайомив присутніх з «Нормативно-правовим та інформаційно-організаційним забезпеченням ЗНО-2022».

2. Кавецьким В. Є., завідувачем кафедри педагогіки, психології та інклюзивної освіти, кандидатом педагогічних наук, доцентом ТОКІППО на тему: «Інклюзивна освіта в умовах реформування галузі освіти в Україні».

3. Бабовал Н. Р., кандидатом економічних наук, доцентом кафедри менеджменту та методології освіти ТОКІППО на тему: «Формування культури академічної доброчесності».

В рамках практичного модуля Стельмащук Л. В., голова методичного об'єднання викладачів математики закладів фахової передвищої освіти, викладач

Відокремленого структурного підрозділу «Гусятинський фаховий коледж Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя», кандидат фізико-математичних наук розглянула«Актуальні питання навчання математики студентів у розрізі сучасних вимог». А також Іванюк Т. Г., методист, в. о. завідувача відділу методики навчальних предметів природничо-математичного циклу, технологій, фізичної культури ТОКІППО ознайомила учасників із темою«Системний та комплексний підходи у підготовці до ДПА/ЗНО з математики: ключові аспекти».

На завершенні керівниками тренінгу Іванюк Т. Г. та Стельмащук Л. В. з учасниками заходу було проведено методичний діалог: «Шляхи підвищення якості математичної освіти в закладах фахової передвищої освіти. Пролонгована підготовка до ЗНО з математики».

У роботі семінару-тренінгу від нашого навчального закладу прийняли участь викладачі математичних дисциплін: Глова Г.Р., Озімінська О.Я., Симака С.П., Хомів Н.Й. Бажаємо всім викладачам обласного методичного об'єднання та учасникам тренінгу міцного здоров'я та подальшої плідної співпраці.


 Галина Глова, Світлана Симака,

викладачі математичних дисциплін коледжу

: