Search

Економіст – це професія сучасності

Економіст – це професія сучасності

Знання економіки – це інвестиції в майбутнє, оскільки все що нам буде потрібно завтра, написано економікою сьогодні.

Економіка в усіх її проявах міцно увійшла в життя людства: як мінімум, без знань основ економіки неможливо правильно розподілити сімейний бюджет, як максимум, від професіоналізму економістів залежить добробут цілих держав. Тому професія економіста вже не одне десятиліття користується великою популярністю серед молоді.

Економіка – це найбільш універсальна економічна спеціальність, яка дає можливість оволодіти прийомами і методами ефективного ведення бізнесу і організації виробництва, досягнення підприємствами найкращих результатів при найменших витратах, а також забезпечення їх стратегічної конкурентоспроможності.

У відокремленому структурному підрозділі Заліщицький фаховий коледж імені Євгена Храпливого, майбутні фахівці даної спеціальності 051 Економіка, мають всі можливості для опанування знаннями і тонкощами економічних дисциплін. Для цього в закладі створені належні умови.Навчальний процес, особливо в дистанційному режимі, проходить з використанням мультимедійних презентацій на лекційних і практичних заняттях, розміщених в базі навчально-контролюючої програми «Coogle диск».

Велику зацікавленість у студентів викликає використанням спеціалізованого програмного забезпечення Google Workspace, «Парус-Підприємство 7.40» за модулем «Парус-Менеджмент та Маркетинг», УкрСклад, Deductor. Поряд із навчальним матеріалом який подається на заняттях, самостійного опрацювання, проходження навчальних практик з нормативних дисциплін, та в сучасних виробничих підприємствах, вони регулярно приймають участь у різних фахових заходах які проводяться в нашому навчальному закладі та за його межами, що значно підвищує їхній професійний рівень. Це участь в олімпіадах,конференціях, семінарах, тренінгах, Днях відкритих дверей, зустрічах з видатними особистостями та роботодавцями.

Дипломований фахівець - випускник, після закінчення навчання в коледжі здатний дати повний економічний аналіз роботи підприємства або галузі та визначити подальшу стратегію їхнього розвитку.

Економісти затребувані скрізь, де потрібно планувати і розраховувати фінанси, де потрібно контролювати витрати коштів, аналізувати результати роботи підприємства.  Такі спеціалісти на ринку праці користуються високим попитом, можливості кар'єрного зростання економіста практично безмежні, як і рівень зарплати. Професія економіста дає змогу зсередини зрозуміти, які механізми спрацьовують в економічному житті суспільства, як ними можна керувати, щоб досягати максимальних результатів.

Отже, головною перевагою спеціальності 051«Економіка» є її актуальність, так як економісти завжди були і будуть затребувані. Випускник нашого фахового коледжу:

- мобільний на ринку праці;

- універсальний – може знайти роботу в будь-якій сфері бізнесу;

- може успішно почати власний бізнес з мінімальними витратами, так як економічні знання дозволять заздалегідь, розрахувати всі ризики та перспективи.

Якщо ти самостійна та відповідальна людина, вмієш  рахувати гроші та завтра плануєш стати акулою бізнесу  - освіта за спеціалізацією 051 «Економіка» стане запорукою твого успіху!

Ольга КИВЕРИГА,

викладачка економічних дисциплін

 

 

: