Search

НУБіП України – Заліщицький коледж: новий етап співпраці

Здається, нещодавно в коледжі було проведено науково–практичний семінар «Традиції та інновації в педагогічній діяльності» при активній участі науковців інституту педагогіки НУБіПУ з Києва,зокрема професора Зайченка І.В. та доцента Лапи О.В. 

І ось,новий етап співпраці саме в цьому напрямі. Цього разу за круглим столом зустрілися доцент кафедри історії і політології НУБіПУ,кандидат історичних наук Байрак І.Р. та викладачі циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін Заліщицького коледжу.

Вже на початку дискусії було підкреслено,що співпраця між університетом в Києві та регіональним коледжем перейшла на якісно новий етап. Адже до цього частими гостями і колегами по організації навчального  процесу були викладачі з Києва,які вели навчальні курси на бакалавраті,причому професійної спрямованості,готуючи студентів по спеціальностях «Облік і аудит», «Агрономія». Проте назріло питання більш тісної співпраці з дисциплін соціально-економічного циклу. І саме в цьому напрямі і велася зацікавлена розмова учасників дискусії.

Насамперед,колезі з Києва у вигляді мультимедійних презентацій було представлено навчальний заклад і роботу педколективу. Головою  циклової комісії Сагайдак І.П. було презентовано роботу викладачів комісії. Представлення науково-педагогічної діяльності доцента кафедри історії і політології, кандидата історичних наук Байрака І.Р. було підготовлене викладачем коледжу Тракало О.Л., що стало приємною несподіванкою для колеги з Києва. А далі, вже він сам, логічно продовживши розмову, розмірковував про особливості викладання дисциплін гуманітарного, соціально-економічного циклу. Ним же було запропоновано комплект підручників з політології та соціології, які поповнили бібліотеку коледжу.

Активну участь у дискусії приймали викладач-методист, відмінник освіти України

Сопилюк М.В., який поділився досвідом проведення науково-дослідної та пошукової роботи, про особливості публікацій матеріалів наукових досліджень свої цікаві думки висловив кандидат історичних наук, викладач коледжу Ковалик В.В.

Відбулася зацікавлена розмова, в ході якої  присутні прийшли до одностайного висновку про те, що завдання викладачів гуманітарного та соціально-економічного циклу полягає у пропаганді національної ідеї, яка покликана згуртувати наше суспільство, зміцнити державу. Було підкреслено також те, що в рамках реалізації програми «Голосіївська ініціатива-2020», прийнятої в НУБіП України, створені великі можливості співпраці – спільні виставки, конференції, рецензування публікованих видань, обмін досвідом, публікація спільних збірників.  Як висловився заступник директора коледжу з навчальної роботи Сопилюк М.В., ми отримали зацікавленого в співпраці партнера, а плідна співпраця зацікавлених людей завжди дає вагомі результати.

На завершення роботи учасниками «круглого столу» було оглянуто експозицію музею навчального закладу, оскільки Іван Романович Байрак по сумісництву є директором музею історії університету. А пам’ятне фото на згадку закріпило згоду продовжувати таку важливу розпочату роботу.

Юрій Війтик,
викладач ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є.Храпливого», член НСЖУ


- ПЕРЕГЛЯНУТИ БІЛЬШЕ ФОТОГРАФІЙ -

: