Search

У вирі професій

У вирі професій

Шановні учні-випускники! Незабаром ви станете на порозі у незвідане життя, і перед вами постане питання вибору закладу освіти, який відкриє двері у велике майбутнє. Зараз у вашому житті важливий і відповідальний момент – гідний початок Вашого професійного шляху, здобуття якісної фахової передвищої та вищої освіти – це та платформа, яка забезпечить вам майбутнє, стане підґрунтям для подальших успіхів і перемог. Адже якщо вам подобається професія, ви будете любити її і з посмішкою поспішати розвивати свою улюблену справу. Пам'ятайте: якщо хочете досягти бажаного, поставте собі мету і впевнено крокуйте до неї.

Багато школярів вагаються при обранні фаху, бо кожна окрема професія вимагає від людини певних здібностей, знань, умінь та якостей. Правильний вибір професії — справа непроста. Адже вона визначає долю людини. А доля — взагалі дуже складне поняття. У давні часи, коли вигадували це слово, воно утворилося від слова «судити». Вважалося, що боги заздалегідь судять про те, що чекає на людину в майбутньому. Насправді, доля визначалася тим, в якому середовищі людина народилася, чим займалися її предки. В ту пору не заведено було сперечатися з долею. Потрібно було смиренно приймати те, що тобі судилося. Звичайно, частково це проявляється і в наш час.

Тому будьте сміливими та розважливими у своєму виборі — збирайте максимальну кількість інформації: відвідуйте Дні відкритих дверей, читайте книги, проходьте тести, запитуйте поради у спеціалістів та батьків. І головне — обов'язково дослухайтеся до власних бажань та інтересів. Так легше зробити вибір, який принесе бажаний результат.

А зреалізувати свої здібності, знайти себе в улюбленій справі вам допоможе ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого НУБіП України» – сучасний навчальний заклад фахової передвищої освіти, який поєднує досвід минулого та інноваційні методики навчально – виховної, наукової діяльності та професійної підготовки.

Коледж сьогодні - це студентське містечко, на території якого розміщено навчальний корпус, 2 гуртожитки, їдальня, актова зала, музей історії навчального закладу, теплиці, дендрологічний парк.

Навчальний заклад здійснює підготовку фахівців за освітнім рівнем фаховий молодший бакалавр за денною формою навчання таких спеціальностей:

  • Агрономія
  • Комп'ютерна інженерія
  • Екологія
  • Облік і оподаткування
  • Економіка
  • Підприємництво, торгівля та біржова діяльність
  • Фінанси,банківська справа та страхування

    Заочна форма навчання :

  • Облік і оподаткування
  • Агрономія

    Коледж має 25спеціалізованих лабораторій та 25 кабінетів. З них - 9 спеціалізованих комп'ютерних кабінетів і лабораторій, аудиторії для дистанційного навчання. До послуг студентів - класична та електронна бібліотека з книжковим фондом більше 60 тисяч примірників навчальної, методичної, науково – популярної та художньої літератури, читальна та актова зали на 150 та 306 місць відповідно. Студенти мають можливість змістовно та цікаво відпочивати. До їх послуг спортивний та тренажерний зали, стадіон, гуртки художньої самодіяльності( хор, вокальний ансамбль, гурток художнього читання), народний ансамбль пісні і танцю «Хлібодари», спортивні секції( настільний теніс, волейбол, футбол, легка атлетика).

    У коледжі створена сучасна комп'ютерна мережа з вільним доступом до інтернет ресурсів.

    Педагогічний колектив коледжу об'єднує високопрофесійних, досвідчених та молодих викладачів з креативним мисленням та інноваційними методиками освітньої діяльності. Створені всі умови для практичного навчання на базі коледжу. Є тісна співпраця з багатьма науково – дослідними інститутами та селекційними компаніями.

    При коледжі діє Рада роботодавців, яка сприяє організації практичного навчання та працевлаштуванню випускників.

    Поряд з основними спеціальностями студенти оволодівають суміжними робітничими професіями:

  • Оператор комп'ютерного набору
  • Водій автомобіля
  • Продавець продовольчих товарів
  • Тракторист –машиніст
  • Лаборант хіміко – бактеріологічного аналізу
  • Квітникар
  • Бджоляр

            Коледж пишається своїми студентами і випускниками та запрошує на навчання нових вступників.

    За посиланням нижче заходьте на День відкритих дверей у четвер 24 лютого 2022р. о 12:00 – 14:00

https://zakyh.org.ua/index.php/component/content/article/27-ogoloshennya-detalnishe/1829-den-vidkritikh-dverej,

 

Леся ЛУНИК, викладач економічних дисциплін 

 

 

: