Search

Вчимося дистанційно, працюємо сумлінно!

Вчимося дистанційно, працюємо сумлінно!

Весна сприймається в цьому році зовсім по-іншому, проте, як і раніше, вона є досить відповідальним часом для аграріїв, щоб вчасно розпочати посівну кампанію та гарантувати продовольчу безпеку держави. Тому попри всі складнощі в нашій країні, спричинені впровадженням воєнного стану, аграрні підприємства, в основному, продовжують працювати.

Це усвідомлюють і студенти технологічного відділення нашого коледжу, які в даний час поєднують дистанційне навчання з весняно-польовими роботами в своїх господарствах. Саме тепер вони мають можливість застосувати набуті знання на виробництві.

Михайло Тракало, студент 41А групи навчаючись у нашому коледжі, отримав, на його переконання, достатній багаж знань, які тепер застосовує на практиці у своєму фермерському господарстві «Родина Тракало» в с. Ангелівка Чортківського району, в оренді якого є 50 га землі.

Станом на 24 березня в його господарстві уже підживили 20 га озимої пшениці і посіяли ще 5 га зернових культур, а також закрили вологу на площі, яка залишилась. Планується ще посів кукурудзи, сої та посадка картоплі. Господарство старається забезпечити країну усім необхідним по мірі можливостей.

Михайло Доскоч, студент 32 групи, поєднує дистанційне навчання з польовими роботами в своєму господарстві, розташованому в с. Мшанець Теребовлянського району Тернопільської області. На площі 38 га тут вирощується озима пшениця, озиме жито, соя, гречка, озимий і ярий ячмінь, гірчиця.

В господарстві на даний час вже закінчили посів ярого ячменю, вівса і гороху. Планується також внесення комплексного мінерального добрива із широким спектром дії КАС - 32 і посів сої.

Хочеться особливо наголосити, що займається Михайло Доскоч і дослідницькою роботою. Він провів експериментальний посів озимої пшениці з міжряддями 30 см і двома нормами висіву - 100кг і 50кг на гектар. Досліджує, чи вплине зменшення висіву з 4 млн. до 1-2 млн. схожих насінин на урожайність озимої пшениці в його господарстві.

Ростислав Колісник, студент 32 групи, навчається та працює у своєму господарстві, що знаходиться в с. Бабин Заставнівського району Чернівецької області. В обробітку близько 20 га орної землі. Вирощуються на цій площі, в основному, зернові і зернобобові культури.

Нещодавно проводився огляд озимих зернових на виявлення хвороб та шкідників і внесення мінеральних добрив з метою підживлення. Тепер провели посів ярого ячменю, а після цього планується передпосівний обробіток під сою.

Щиро радіємо, що теоретичні знання, а також практичні навички, отримані нашими студентами на заняттях, вже ними застосовуються і бажаємо щедрих урожаїв на оброблених ними власноруч полях в такий непростий для нашої України час!

Ірина БАШТА, викладач спецдисциплін

 

 

 

: