Search

День Подяки

Знання іноземної мови асоціюється не тільки із вивченням лексики, граматики, із вмінням вільно спілкуватися,  а й з ознайомленням із звичаями та традиціями.

День Подяки в Америці є одним з найулюбленішим свят. Традиційно воно відзначається в останній четвер листопада, починаючи з 1621 року.

Придумали таке гарне свято англійські колоністи з Плімутської колонії, які, побоюючись суворої, голодної зими, організували день Подяки, який відзначали разом зі своїми сусідами-індіанцями. Після цього індіанці допомогли їм вижити взимку, а нове свято колоністи вирішили вважати своєрідним релігійним актом в ім’я Всевишнього.

У 1789 році День Подяки в США був офіційно затверджений загальнонаціональним святом. Відповідне рішення прийняв перший президент країни Джордж Вашингтон.

При святкуванні Дня Подяки до цих пір дотримуються споконвічних традицій. Це свято відзначають в колі рідних та близьких людей, обов’язково відвідуючи церкву та радуючи один одного теплими словами. У цей день кожен намагається щось пожертвувати нужденним, подякувати Богу за все, що має, і сказати спасибі ближнім.

1 грудня у коледжі було проведено розширене засідання гуртка іноземної мови, присвячене Дню Подяки.

Студенти дізналися про історію виникнення свята, значення його у житті американців, які традиційні страви готують до святкового столу.

За допомогою поезій поринули в атмосферу вдячності Всевишньому, близьким,природі за все, що ми маємо в житті.

Яскраве враження справило на студентів та викладачів перегляд фрагментів святкового параду до Дня Подяки.

Ведучими дійства були: Оксана Мендик, Назарій Федик та Христина Зарецька, брали активну участь студенти 24, 25, 28 груп.

Ірина Петрівна Сагайдак, голова циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін, сказала, що ми на порозі циклу Різдвяно-новорічних свят, які будемо відзначати в колі рідних та близьких із своїми традиційними стравами та звичаями.

Кожна добра традиція побільшує в людині радості, допомагає жити і боротися із життєвими негараздами.

: