Search

З червоною калиною - у широкий світ

З червоною калиною - у широкий світ

25-29 квітня у ВСП Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого проведено Тиждень зарубіжної літератури та культурології.

Розпочався тиждень онлайн- конкурсом «Мистецтвознавець», в якому взяли участь студенти І та ІІ курсів. Основна мета вікторини з культурології–всебічно розглянути винесені на неї питання, дати можливість кожному студентові продемонструвати свої знання, показати рівень логічного мислення. Аналіз результатів вікторини виявив найбільш ерудованих учасників, серед них: Базюк М.(21 група);Братанич Д., Донцов О., Мельник Б., Німчук Я., Петрас А. (11 група);Ковальчук С.(15 група); Криклевич Н.(24 група); Вихрій О., Поповська Д., Ференц В., Юрійчук В.(25 група).

Цього ж дня студенти вирушили у віртуальну мандрівку Україною «Пізнавай та досліджуй»: занурились у синяву річок і морок таємничих печер; помилувалися буянням барв; відвідали мальовничі міста України; насолодилися архітектурою нашої країни; зацікавилися історією середньовічних замків; наблизилися до величі святих храмів; познайомилися з місцями козацької слави та славетних подій, які творили долю нашої країни. І вкотре переконалися, що Україна - край, де пам'яток стільки, що вистачить не на один рік мандрівок.

У рамках тижня в усіх студентських групах проведено:

  • інформаційно-просвітницьку годину на тему «Чорнобильська трагедія у літературі та мистецтві»;
  • ознайомлення у віртуальній літературно-музичні вітальні з життям і творчістю нашої славетної співачки Соломії Крушельницької;
  • на сайті бібліотеки коледжу розміщено цікаві матеріали для обговорення «Література. Мораль. Людяність».

Україна здавна приваблювала до себе митців світового письменства. Нашій країні присвячено прекрасні рядки письменників різних епох та країн. Усі вони зливаються у дзвінку пісню - пісню любові до нашої землі.

Члени літературного гуртка підготували мультимедійні презентації "Україна у житті та творчості зарубіжних письменників":

Братанич Д., Німчук Я., Роман Х. - 11група;

Андрусик Д., Дубець П. – 12 група;

Бульдяк Ю., Когут Х., Колодій М., Корнят Ю., Панасюк І., Пеняк І. - 14 група;

Гуцал М., Кастранець М., Ковальчук С., Стоницька Д. – 15 група.

З метою підвищення рівня знань із зарубіжної літератури, посилення інтересу до навчального предмету, розвитку творчих здібностей студентів, виховання любові до кращих зразків світової літератури було проведено олімпіаду із зарубіжної літератури. Кращі результати показали такі студенти:

Демчук Т. (22 група) – І місце,

Юрійчук В. (25-ФПЕ група) – ІІ місце,

Угринюк М. (21-КЕ група), Гуйван І. (25-ФПЕ група) - ІІІ місце.

Вітаємо переможців! Бажаємо нових творчих успіхів у навчанні!

Гарні результати виявили: Базюк М, Бортник А., Мохун Н., Поповська Д., Тихолаз О., Криклевич Н., Перецька В., Джумак І., Максимчук Н., Мисевич В., Музичка О., Торський І., Шимко М.

Тиждень був цікавим та пізнавальним. Завдяки таким заходам студенти краще готуються до занять, активніше беруть участь у літературно-мистецьких бесідах, цікавляться новинками з дисциплін «Зарубіжна література», «Культурологія».

Духовність, культурні цінності та національні пріоритети є запорукою розвитку нашої держави. Українська та світова культура, твори художньої літератури й мистецтва відкривають нам джерела цілющої краси, що здатні врятувати світ.

Отже, з Україною в серці, з червоною калиною сміливо крокуймо в широкий світ зарубіжної літератури і мистецтва!

Віра ГОЙМАН, викладач культурології,

Ірина САГАЙДАК, викладач зарубіжної літератури

: