Search

Підсумки тижня КОМП’ЮТЕРНИХ СИСТЕМ ТА МЕРЕЖ – 2022

ПІДСУМКИ ТИЖНЯ КОМП'ЮТЕРНИХ СИСТЕМ ТА МЕРЕЖ – 2022


 

З 9 по 13 травня, у рамках тижня комп'ютерних систем та мереж, на технологічному відділені ВСП Заліщицький ФК імені Є.Храпливого НУБіП України для здобувачів освіти коледжу та учнів шкіл було проведено ряд запланованих заходів. Програма була насиченою, адже досвідчені педагоги поставили головним завданням – поглиблення знань з профільних дисциплін, розвиток творчої активності і зацікавленості здобувачів освіти та абітурієнтів майбутньою спеціальністю.

Відкриття тижня КСМ – 9 травня, розпочалось з демонстрації тематичних відео сюжетів на мультимедійних засобах коледжу, яке організували викладачі Гірчак Ю.Л., Червоняк А.М., Озімінський О.Я.

10 травня викладачі Пронь М.Б., Міщук Т.В. провели конкурс "Робототехніка для всіх" серед здобувачів освіти коледжу першого, другого і третього курсів денної форми навчання спеціальностей 123 «Комп'ютерна інженерія». Відмінні результати показали Осадчук Віталій, Омельченко Кіріл, Матлак Сергій, Заянчковський Степан, Зубчак Роман, Ковбель Олег,– 31 група, Донцов Олег, Роскош Дмитро – 11КЕ група, Угринюк Марія – 21К група, які виконали всі завдання конкурсу на високому професійному рівні.

11 травня відбулась науково-практична конференція на тему: «Сучасні тенденції проектування та будівництва комп'ютерних систем і мереж», яку організували та провели викладачі циклової комісії комп'ютерно-інженерних дисциплін. Участь в заході взяли як викладачі та здобувачі освіти коледжу, так і учні шкіл – потенційні абітурієнти закладу освіти, які представили свої доповіді: Пітик Костянтин, учень 9 класу Кострижівського ОЗЗСО І-ІІІ ст., керівник, вчитель фізики та інформатики, Щітка Олександр Васильович «КОМП'ЮТЕРНІ МЕРЕЖІ СЬОГОДЕННЯ», Булка Олександр, здобувач освіти 41-К групи ВСП Заліщицький ФК імені Є.Храпливого НУБіП України, керівник Міщук Т.В. «ТЕНДЕНЦІЇ КІБЕРЗАГРОЗ У КОМП'ЮТЕРНИХ СИСТЕМАХ ТА МЕРЕЖАХ», Ясінський Андрій, здобувач освіти 41-К групи ВСП Заліщицький ФК імені Є.Храпливого НУБіП України, керівник Гірчак Ю.Л. «ПРОЕКТ МОДЕРНІЗАЦІЇ КОМП'ЮТЕРНОЇ МЕРЕЖІ КОЛЕДЖУ», Крілик Михайло, здобувач освіти 41-К групи ВСП Заліщицький ФК імені Є.Храпливого НУБіП України, керівник Галайдіда О.В. «АНАЛІЗ УРАЗЛИВОСТІ ІНФОРМАЦІЙНОГО РЕСУРСУ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ», Омельченко Кіріл, здобувач освіти 31 групи ВСП Заліщицький ФК імені Є.Храпливого НУБіП України, керівник Червоняк А.М. «STARLINK ДЛЯ СУЧАСНОГО СВІТУ», Угринюк Марія, здобувачка освіти 21-К групи ВСП Заліщицький ФК імені Є.Храпливого НУБіП України, керівник Пронь М.Б. «СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ БЕЗПІЛОТНИХ ЛІТАЛЬНИХ АПАРАТІВ В УКРАЇНІ», Гірчак Юрій Леонідович, викладач дисципліни «Комп'ютерні системи та мережі» ВСП Заліщицький ФК імені Є.Храпливого НУБіП України «ЕВОЛЮЦІЯ РОЗВИТКУ ІНТЕРНЕТ-ЗВ'ЯЗКУ В УКРАЇНІ З АНАЛІЗОМ СУЧАСНОГО СТАНУ РІВНЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НИМ НАСЕЛЕННЯ».

Конференція пройшла у дружній атмосфері, учасники якої активно обговорювали та дискутували щодо покращення окремих моментів в плані розвитку ІТ-галузі нашого регіону та країни в цілому, визначили ризики, які сьогодні існують для операторів зв'язку тощо. У підсумку здобувачами освіти було отримано багатий досвід щодо участі у відповідних науково-практичних заходах. На завершення організатори конференції побажали усім учасникам успіхів, творчого збагачення та нових перемог у науковій царині. Всі учасники конференції отримали сертифікати.

Цього ж дня було проведено чергове засідання циклової комісії комп'ютерно-інженерних дисциплін, на якому одним із питань порядку денного було «Стан і перспективи розвитку комп'ютерних систем та мереж коледжу для покращення бази для практичного навчання студентів спеціальності 123 «Комп'ютерна інженерія».

12 травня циклова комісія організувала День відкритих дверей, в якому взяли участь майже 100 учнів шкіл. Модератором зустрічі був викладач Зубик Іван Михайлович. Хоча цей захід проводився в режимі «Онлайн», проте, коледж було представлено всегранно та у багатоспектральній палітрі. Професійно підготовлені відеосюжети та виступи наживо із демонстраціями презентаційних матеріалів, дали змогу віртально побувати у стінах нашого славетного навчального закладу, познайомитись із багатьма викладачами, почути розповіді студентів, які навчаються та відгуки випускників минулих років навчання.

На початку зустрічі слово мав директора коледжу Павлюк Борис Степаноивич, який розповів про переваги навчання в Заліщицькому фаховому коледжі та гостинно запрошував бажаючих до нас в гості на очну екскурсію. Слід зазначити, що після таких заходів, учні шкіл дійсно виявляють бажання приїхати і ще раз переконатись у правильності свого вибору, пересвідчитись в тому, що картинки із чудовими краєвидами на фото- та відеопрезентаціях напрваду були саме із цього чудового місця.

Завершився предметний тиждень підведенням підсумків, врученням сертифікатів учасників конференції та нагородами за перемогу в конкурсі.

Оргкомітет, щиро вдячний всім викладачам коледжу, здобувачам освіти та учням шкіл за активну участь та бажають їм нових звершень!


Викладачі циклової комісії комп'ютерно-інженерних дисциплін

: