Search

Нові виклики в освітній діяльності

Нові виклики в освітній діяльності

Старт освітнього процесу відбувся швидше. Мета, яку сьогодні переслідуємо, є очевидною усім його учасникам. Перед керівництвом закладу, окрім підготовки основної матеріально-технічної бази, постала ще одна вимога – покращення інформаційно-телекомунікаційного забезпечення. На жаль, окремі здобувачі освіти змушені брати участь у заняттях з-за меж нашої Вітчизни.

Для забезпечення якісного проведення занять у змішаній, очно-дистанційній формі, було прийнято рішення щодо збільшення зони покриття безпровідної мережі коледжу. Фахівці лабораторії інформаційних систем і технічних засобів навчання розробили проєкт цієї мережі і до початку занять, спільно із господарською службою коледжу, виконали необхідні монтажно-налагоджувальні роботи.

Так, три крапки доступу, в якості Nanostation M2, забезпечили практично 80% всього аудиторно-лабораторного навчального корпусу коледжу. В близькій перспективі планується встановлення та налагодження ще двох таких секторних антен.

Слід зазначити, що обладнання Ubiquiti спроможне забезпечити роботу багатьох пристроїв, адже рівні сигналів в корпусі всюди на належному рівні. Потужність процесорів такого обладнання дозволяє одночасно забезпечити якісну роботу приблизно для двох десятків викладачів в режимі відеозв'язку.

Юрій ГІРЧАК, завідувач лабораторією ІС і ТЗН

: