Search

Водно-болотні угіддя для нашого майбутнього

На початку лютого 2015 року  працівники відділу екологічної освіти  національного природного парку «Дністровський каньйон» спільно з викладачами екологами нашого коледжу провели відкритий семінар для студентів екологів. Семінар був присвячений Дню водно-болотних угідь, який щорічно відзначається світовою екологічною спільнотою 2 лютого. У 2015 році за пропозицією Рамсарської конвенції відзначається під девізом: «Водно-болотні угіддя для нашого майбутнього». Не можна применшувати важливість цих природних комплексів в забезпеченні людства питною водою, продукцією сільського господарства, рибою. Крім того, водно-болотні угіддя мають значні бальнеологічні та рекреаційні ресурси, зберігають біорізноманіття та екологічну рівновагу, пом’якшують вплив штормів та повеней, депонують вуглець та продукують кисень - тому потребують охорони. За останні 300 років у світі зникло 70% водно-болотних угідь.


В Україні 33 водно-болотні угіддя визнані як такі, що мають міжнародне значення і є важливими для збереження екологічної рівноваги та біорізноманіття у світовому масштабі.  Не можна применшувати важливість цих природних комплексів в забезпеченні людства питною водою, продукцією сільського господарства, рибою. Крім того, водно-болотні угіддя мають значні бальнеологічні та рекреаційні ресурси, зберігають біорізноманіття та екологічну рівновагу, пом’якшують вплив штормів та повеней, депонують вуглець та продукують кисень - тому потребують охорони.   В дискусії активну участь брали студенти, які у своїх виступах зосередились на основних положеннях Рамсарської конвенції та загальних заходах природоохоронної діяльності водно-болотних угідь України. Працівники відділу екологічної освіти, використавши комп’ютерну презентацію продемонстрували своє бачення значення та потреби збереження цих природних комплексів.


Присутні висловили за доцільне приєднатись до світової екологічної думки і не втрачати водно-болотні угіддя, для чого варто об’єднати зусилля усіх державних та недержавних установ та організацій, всього населення країни. Ми сподіваємось, що всі небайдужі зроблять свій внесок у збереження та відтворення цінних для нашого майбутнього  водно-болотних угідь.

 

 

 

 

: