Search

Звіт міського голови Бенев’ята Володимира Станіславовича

17 лютого 2015 року у ВП НУБіП України „Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого” відбулась зустріч  Заліщицького мера Бенев’ята Володимира Станіславовича з трудовим колективом та студентами коледжу, на якій міський голова звітував про свою діяльність та окреслив плани та перспективи роботи міськради на майбутнє.

У своєму звіті Володимир Станіславович підвів підсумки  виконання  міського бюджету. Міський голова зазначив, що бюджет 2015 року формувався в складних умовах збройного протистояння на Сході України, фактично під час війни, говорив проте, що відбулися зміни у Бюджетному кодексі та інших законодавчих актах. Тому міська скарбниця у цьому році практично у два з половиною рази менша, ніж бюджет 2014 року. Далі Володимир Бенев’ят ознайомив з основними напрямками  соціально-економічного розвитку міста у 2015 р.

 

Серед важливих заходів програми, на які передбачено в основному використання коштів з міського бюджету, такі : завершення виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво дитячого садка на 120 місць, а також  документації на будівництво міських очисних споруд; про вшанування  Героїв боротьби за волю України; закупівля двох дитячих ігрових майданчиків;облаштування другого заїзду та під’їзної дороги на верхньому кладовищі; підтримка та реставрація об’єктів культурної спадщини. Також обговорювалось питання про оподаткування. Мова йде, про питання щодо встановлення ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на території м.Заліщики та про встановлення плати за землю. Тут позиція голови міста полягає в тому, щоби в Заліщиках діяли мінімальні ставки оподаткування для забезпечення соціального захисту громадян.

В обговорені взяли участь : директор коледжу  Глова В.С., який  ініціював ряд спільних проектів, а саме : розробити екологічний проект  та проект щодо розвитку  туризму у рамках якого, запропонував використовувати гуртожитки коледжу в якості хостелу для туристів та Білінський І.В., який порушив питання, „екологічної  освіти” нашого населення і благоустрою так званого „верхнього парку” нашого міста.

Підсумовуючи сказане, хочеться побажати, щоб усе заплановане вдалося реалізувати не зважаючи на економічні проблеми і дуже складний для кожного українця та нашої рідної держави період, а для цього потрібна активність і належна підтримка з боку усіх заліщан.


І. В. Костур
секретар педкабінету

: