Search

Сімдесят п’ять років плідної співпраці

Міцно пустило коріння і буйно розкинуло пишну крону дерево співпраці Заліщицького коледжу і часопису „Колос”. Ось уже більше семи десятиріч зростає і розширюється літопис історії нашого колективу на чисельних сторінках районної газети. А починалася ця співпраця ще в далекому 1940 році. Тоді, викладач української мови і літератури Заліщицького плодовиноградного технікуму І. Шилюк,  оформляв в районній газеті „Червоний прапор” літературну сторінку. „Коріння і крона” саме так називається періодичний випуск тематичної сторінки коледжу на шпальтах районної газети в наш час. Він виходить до пам’ятних дат, важливих подій в житті колективу коледжу, підсумовуючи певні етапи діяльності навчального закладу.

На сторінках „Колоса”, практично майже в кожному його номері, публікуються матеріали викладачів та співробітників нашого коледжу. Вони розповідають про будні і свята студентського життя, про пошуки і знахідки в творчій діяльності педагогів навчального закладу. Чимало повідомлень присвячені заходам представницького, культурно-виховного та спортивного плану. Лише за останні 8 років газета опублікувала більше 200 матеріалів з життя коледжу.

Співпраця дирекції і колективу коледжу з творчим колективом районної газети реалізується через цілу систему заходів за участю і в творчій взаємодії з журналістами і співробітниками газети. Це літературні вечори та творчі зустрічі в мистецькій вітальні коледжу з журналістами і митцями поетичного слова П.М.Мельником, О.І.Дяків, О.В.Вістовським. Це і допомога досвідчених літераторів і журналістів початкуючим талантам із студентського середовища в клубі „Перші ластівки”. Змістовні і високопрофесійні статті і матеріали, які описують багатогранне життя коледжу публікували в різні часи П. І Ковальчук, Л.М.Монич, Г.Ф.Корчевська, П. М. Мельник і продовжують творити сьогодні О.І. Дяків, О. В. Вістовський, О.І.Личук та інші. Ритми життя сучасної студентської молоді та фотомиттєвості різноманітних подій в коледжі висвітлюють початкуючий кореспондент І.І. Іванська та досвідчені фотомайстри І.С.Іванський та Ю.П.Війтик.

Кілька десятків наших викладачів представляли на сторінках районної газети результати своїх наукових досліджень, пошукових робіт зі свого педагогічного досвіду, щедро ділячись надбаннями з колегами та широким загалом громадськості. Без перебільшення можна сказати про наших „колосян”, як про гарних колег, добрих партнерів і справжніх професіоналів.

Вітаючи зі славним ювілеєм, зичимо колективу „Колоса” творчих успіхів, плідної праці і вдячних читачів.


 В.С.Глова, директор ВП НУБіП України
«Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого»

: