Search

Практичне заняття з дисципліни "Заповідна справа"

Нині ми все більше усвідомлюємо, що проблема навколишнього природного середовища – це проблема життя і смерті на нашій планеті.

3 лютого в коледжі проведено практичне заняття в  41 групі спеціальність “Прикладна екологія” з дисципліни  “Заповідна справа”  тема заняття: Об’єкти і території ПЗФ, як складові регіонального туристсько- рекреаційного комплексу. На заняття було запрошено  працівників  екологічного  відділу  освіти  НПП ”Дністровський  каньйон”: Сідорова  А.І., Жаб’юк  З.О., Чубату  А.В.,  Івануц  Х.О.  Студенти-екологи  41 групи  ознайомились  із основними  напрямами охорони і раціонального використання  природно- ресурсного потенціалу, розглянули структуру та адміністративні особливості природно-заповідного фонду України  з характеристикою заповідників і НПП ” Дністровський  каньйон”.  Значну увагу приділено  режимам охорони, створенню і проектуванню територій ПЗФ України. Особливо цікаво слухали про розвиток різних видів туризму на території

НПП ”Дністровський  каньйон”: велосипедний туризм з оглядом природних  та історико- культурних пам’яток нашої місцевості; водний туризм представлений сплавами на байдарках, на надувних лодках, катамаранах чи плотах;  спелеотуризм, дельтапланеризм,  про еколого-туристичні  маршрути.

Основне  завдання викладачів біології та екології навчити студентів дивитись і бачити красу навколишнього світу, створити для них можливості одержувати нові враження,  проявляти милосердя, співчуття до всього живого, виховувати готовність прийти на допомогу природі. Саме у  коледжі в студентів формується  правильне розуміння екологічних аспектів до збереження та охорони навколишнього природного середовища. 


 Викладач  біологічних  дисциплін   Г.Б. Фреяк

 

: