Search

Пілотний проєкт з моніторингу якості фахової передвищої освіти

ЗАЛІЩИЦЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ НУБІП УКРАЇНИ –

УЧАСНИК ПІЛОТНОГО ПРОЄКТУ ЩОДО МОНІТОРИНГУ

ЯКОСТІ ОСВІТИ У ЗАКЛАДАХ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ


Цьогоріч Державна служба якості освіти України за участі Державної установи «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» започаткувала пілотний проєкт з моніторингу якості фахової передвищої освіти, з метою визначення освітніх втрат, спричинених пандемією COVID – 19, війною російської федерації проти України (шляхом дистанційного тестування).

Тестування — одна зі складових пілотного проєкту, яка дасть можливість отримати об'єктивні дані про якість фахової передвищої освіти.

В рамках виконання плану заходів проєкту визначено перелік освітньо-професійних програм та спеціальностей, за якими поводитиметься моніторингове дослідження у травні-червні 2023 р. для здобувачів фахової передвищої освіти випускних груп.

Здобувачі освіти 3 курсу спеціальностей 051 Економіка, 071 Облік і оподаткування, 072 Фінанси, банківська справа та страхування, 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність та 4 курсу спеціальності 201 Агрономія шляхом пробного тестування http://test.smcae.com активно готуються до незалежного заміру знань (шляхом дистанційного тестування), актуалізовуючи з викладачами вивчений раніше матеріал із професійних дисциплін.


Ольга ГАЛАЙДІДА,

викладач циклової комісії фінансово-облікових та економіко-комерційних дисциплін

: