Search

«Особливості освітнього процесу в умовах воєнного стану»

«Особливості освітнього процесу в умовах воєнного стану»

На дану тему, з метою обміну досвідом викладання дисциплін і організації навчання в умовах війни, 18 травня 2023 року в режимі відеоконференції з використанням онлайн-платформи Google Meet відбулося засідання обласного методичного об'єднання викладачів суспільних дисциплін ЗФПО Тернопільської обл. Модератором заходу був Кременецький лісотехнічний фаховий коледж. Даний захід об'єднав більше 42 учасників із 17 навчальних закладів нашої області.

Циклову комісію гуманітарних та соціально-економічних дисциплін ВСП Заліщицького ФК імені Є.Храпливого НУБіП України представляли  Михайло Сопилюк, Галина Петрів, Марія Олійник, Юрій Війтик, Ольга Тракало.-викладачі суспільних дисциплін.

Засідання розпочалося з вітального слова директора - Миколи Ляховця, який привітав учасників зі Святом вишиванки і побажав плідної праці колегам. З вступним словом перед учасниками семінару виступила методист Ради директорів Ірина Лещик, яка представила голову обласного методичного об'єднання викладачів суспільних дисциплін, кандидата політичних наук Інну Станкевич та окреслила основні завдання в удосконаленні роботи.

Відео-екскурс історією закладу під девізом «Україна війнами стомлена та ніким не зломлена» зробила викладач коледжу Тетяна Михальчук.

До учасників звернулася голова циклової комісії соціально-економічних дисциплін  Світлана Каленюк, яка розкрила питання застосування ресурсів Moodle при викладанні суспільних дисциплін як шлях до оптимізації навчання в умовах війни. В рамках роботи онлайн-семінару своїми професійними здобутками поділилися викладачі Кременецького лісотехнічного фахового коледжу. Прозвучали рекомендації щодо гармонізації стану психологічного здоров'я педагогів і здобувачів освіти у доповіді: «Психологічна підтримка учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану»-психолога Антоніни Свідінської. Цікавою і пізнавальною була доповідь викладача Марії Бондарської на тему: «Освіта під час воєнного стану в розрізі прав та обов'язків учасників освітнього процесу: дайджест найактуальніших запитань».

З доповіддю на тему: «Підготовка майбутніх вчителів в умовах воєнного стану» з досвіду роботи КНУ імені Тараса Шевченка поділився запрошений гість- Андрій Пижик, кандидат історичних наук, доцент, завідувач кафедри новітньої історії України. Він поділився інформацією щодо програм підготовки вчителів. Завершила роботу онлайн-семінару голова методоб'єднання Інна Станкевич доповіддю на тему: «Інституційний та дистанційний формати взаємодії між учасниками освітнього процесу», продемонструвавши цифрові інструменти для вирішення навчальних завдань.

Вона побажала присутнім миру, спокою, добра. Нехай наше життя буде барвистим, як вишиванки,  у мирній і щасливій Україні!

Ольга ТРАКАЛО,

викладачка суспільних дисциплін

: