Search

Участь у фінальному засідання ХІІ «Фестивалю студентської науки – 2023»

Участь у фінальному засідання ХІІ «Фестивалю студентської науки – 2023»

Нещодавно представники Заліщицького фахового коледжу стали учасниками фінального засідання ХІІ «Фестивалю студентської науки – 2023» Національного університету біоресурсів і природокористування України. Цей щорічний форму проводиться з метою розвитку студентської наукової та інноваційної діяльності, залучення молоді до наукової роботи, участі в студентських наукових гуртках. Цьогоріч він був приурочений 125-річчю НУБіП України та Дню науки. 18 травня 2023 року в університеті відбулося підведення підсумків Фестивалю та визначення кращих студентських наукових гуртків.

Захід об'єднав велику громаду вчених у складі ректора Станіслава Ніколаєнка, представників ректорату, науково-педагогічних працівників, Спілки молодих вчених та команд 26 кращих студентських наукових гуртків факультетів, ННІ університету та його відокремлених підрозділів, загалом 179 учасників

.

Коледж представляли керівник еколого-натуралістичного гуртка «Екосвіт» викладач Алла Радик, студент 21Е групи спеціальність 101 «Екологія» Василь Горячко та завідувач технологічного відділення Роман Андрусик.

Конкурс проводився у формі вебконференції шляхом короткої доповіді-презентації роботи та співбесіди членів комісії зі старостами студентських наукових гуртків факультетів та відокремлених підрозділів університету.

З вітальною промовою та побажанням плідної праці учасникам фестивалю виступив ректор НУБіП України Станіслав Ніколаєнко. Звертаючись до учасників, він також підкреслив, що, незважаючи на надзвичайно важкі часи для України, університет стабільно забезпечує свою життєдіяльність, максимально підтримує студентів та науково-педагогічних працівників і покладає велику надію на внесок молоді у відбудову України.

Далі Фестиваль продовжив свою роботу шляхом заслуховування презентацій студентів про діяльність та здобутки студентських наукових гуртків переможців І

етапу фестивалю та спілкування конкурсантів з членами Комісії Фестивалю.

Це був ІІ етап Фестивалю, на якому студентський гурток еколого-натуралістичного напряму «Екосвіт» нашого коледжу презентував Василь Горячко, який розповів про основні завдання і досягнення гуртка за 2022-2023 н.р., а також поінформував про стратегію його розвитку та плани подальшої роботи на 2023/2024 н.р..

У підсумку доповідач наголосив про те, що еколого - натуралістична діяльність сприяє поглибленому оволодінню спеціальністю, розширенню теоретичного кругозору і наукової ерудиції. В результаті гурткової роботи формується глибоке переконання у необхідності охорони природи й особистій причетності до цієї справи.

Завершуючи конференцію та підбиваючи підсумки, модератор пленарного засідання – голова спілки молодих вчених НУБіП України Наталя Грищенко усім подякувала за конструктивну роботу, закликала до подальшої співпраці та побажала натхнення, творчих ідей і нових наукових досягнень.

За результатами засідання ХІІ «Фестивалю студентської науки -2023» були визначені переможці, в числі яких гурток «Екосвіт» Заліщицького фахового коледжу імені Є. Храпливого нагороджений за 3 місце.

Ми в свою чергу, теж висловлюємо щиру вдячність ректору Станіславу Миколайовичу, та всім організаторам VII «Фестивалю студентської науки – 2023» за надану можливість обмінятися досвідом та науковою інформацією, налагодити наукові, творчі та дружні стосунки з творчою молоддю НУБіП України та за її межами.

Алла РАДИК, керівник гуртка, викладач біологічних дисциплін

: