Search

Засідання обласного методоб'єднання викладачів іноземної мови

Засідання обласного методоб'єднання викладачів

 іноземної мови

Потреба сучасного суспільства в спеціалістах, які вільно володіють іноземною мовою в побуті та в професійній діяльності, зумовлює необхідність пошуку нових конструктивних ідей для вирішення проблеми оптимізації й інтенсифікації навчання іноземних мов, здобування нових знань та удосконалення рівня мовної і мовленнєвої підготовки.

25 травня 2023 року на базі «Чортківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу імені Олександра Барвінського» відбулося засідання обласного методичного об'єднання викладачів іноземної мови закладів фахової передвищої освіти Тернопільської області на тему: «Сучасний підхід до викладання іноземних мов в контексті інтеграції до європейського освітньо-інформаційного простору». Онлайн-семінар пройшов у режимі відеоконференції з використанням онлайн-платформи GoogleMeet, у якому взяли участь понад 60 викладачів іноземних мов обласних ЗФПО.

Учасники засідання були приємно вражені виступом директора Чортківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу імені Олександра Барвінського Романа Пахолка, який звернувся до викладачів трьома іноземними мовами: англійською, німецькою та французькою.

Привітала учасників семінару методист Ради директорів ЗФПО Тернопільської області Ірина Лещик.

Віртуальну екскурсію навчальним закладом провела заступник директора з навчальної роботи Чортківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу імені Олександра Барвінського Ольга Безпалько та ознайомила з матеріально-технічною базою, навчально-виховною роботою коледжу.

Захід розпочала голова обласного методоб'єднання викладачів іноземних мов ЗФПО Тернопільської області, викладач вищої категорії, викладач-методист Оксана Вишнівська доповіддю на тему «Мотивація при вивченні іноземних мов».

У своїй доповіді «Кейс-метод як засіб формування англомовної комунікативної компетентності у здобувачів фахової передвищої освіти» поділилася досвідом роботи викладач англійської мови ВСП «Тернопільський фаховий коледж Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя» Тетяна Сипень.

Викладач вищої категорії, викладач-методист, голова циклової комісії іноземних мов Чортківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу імені Олександра Барвінського Тетяна Мацуєва наголосила на важливості самостійної роботи як засобу активізації пізнавальної діяльності студентів.

Про актуальність використання інформаційно-комунікативних технологій у навчанні іноземних мов розповів викладач вищої категорії, старший викладач Чортківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу імені Олександра Барвінського Сергій Ковалів .

Цікавою доповіддю: «Критичне мислення в епоху штучного інтелекту» поділилася викладач Відокремленого структурного підрозділу ЧФКЕП ЗУНУ, дипломований психолог та спікер всеукраїнських онлайн конференцій з підвищення кваліфікації Олена Гриців.

Дякуємо організаторам та всім учасникам заходу, адже такі зустрічі з обміну досвідом серед викладачів є надзвичайно важливими, адже як наголосила голова методоб'єднання Оксана Вишнівська, «кожен викладач- це інструмент, за допомогою якого здійснюється навчання іноземної мови».

Ольга ЗАВІНСЬКА, Леся ЛУКАВЕЦЬКА, Світлана ОСАДЧУК,

викладачі іноземних мов

: