Search

Вибудовуємо нові горизонти співпраці коледжів НУБіП України

Вибудовуємо нові горизонти співпраці коледжів НУБіП України

2 червня 2023 року у ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого НУБіП України» з робочим візитом побувала делегація ВСП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України» у складі: директора коледжу Дмитра Костюка, заступника директора з навчальної роботи Вікторії Сови, заступника директора з адміністративно-господарської роботи Віталія Сторожука, голови профспілкового комітету, викладача Лілії Чайки, завідувачки відділення підприємництва  та інформаційних технологій Тетяни Семененко.

Директор Заліщицького фахового коледжу ім. Є. Храпливого Борис Павлюк ознайомив колег з відокремленого структурного підрозділу НУБіП України з матеріально-технічною базою коледжу. Він поділився досвідом оновлення меблів та оснащення окремих кабінетів і лабораторій в сучасних умовах. Гості оглянули навчальні аудиторії, відвідали лабораторії та ознайомилися з умовами для теоретичного навчання і отримання практичних навичок майбутніх фахівців, поспілкувалися із викладачами та студентами Заліщицького коледжу.

Заступник директора з навчальної роботи Михайло Сопилюк та завідувачі відділень Лариса Стрільчук і Роман Андрусик розповіли про організацію освітнього процесу. Відбулося також представлення матеріально-технічної і методичної бази навчальної частини, методичного кабінету, кабінету профорієнтації та працевлаштування. В ході роботи пройшов жвавий обмін думками з питань організації роботи навчальної частини, планування освітнього процесу, кадрового забезпечення, організації профорієнтаційної роботи, підготовки до складання студентами національного мультипредметного тесту, випускних іспитів та інших актуальних питань діяльності.

 

Оглянувши територію дендропарку, колеги ознайомилися з окремими об'єктами для практичного навчання: тепличним господарством, колекційно-демонстраційними ділянками, навчальним садом та виноградником. У ході зустрічі директор коледжу Борис Павлюк проінформував про заходи та плани щодо реконструкції стадіону, оновлення комп'ютерної техніки і окремих лабораторій коледжу.

Представлена також робота по благоустрою території закладу освіти, облаштуванню клумб, алей та інших об'єктів.

Керівники коледжів Дмитро Костюк і Борис Павлюк ділилися досвідом і обговорювали питання опалення та енергоефективності, удосконалення комфортності умов в приміщеннях коледжів та шляхи зменшення енергоспоживання та розвитку безпечних умов навчання в умовах військового стану.

Колеги з Ірпінського коледжу ознайомилися з організацією харчування, дозвілля та умовами проживання у студентському гуртожитку, спортивним залом, іншими об'єктами для проведення спортивних змагань і тренувань.

Зворушливим епізодом перебування делегації з Ірпінського коледжу в Заліщиках стала й наша зустріч з Тетяною Семененко, яка в період російської агресії у лютому-березні 2022 року була евакуйована і перебувала з родиною в нашому коледжі.

Наші гості із захопленням оглянули історичні, природні та архітектурні пам'ятки Заліщик і околиць та відвідали офіс дирекції Національного природнього парку «Дністровський каньйон», де спілкувалися з його керівництвом та науковими працівниками.

Під час зустрічі директорами відокремлених підрозділів НУБіП України Дмитром Костюком та Борисом Павлюком  було наголошено на основних напрямах подальшої співпраці, що буде сприяти покращенню якості навчання та підвищенню професійної компетентності майбутніх фахівців.

Висловлюємо вдячність колегам за нашу дружню співпрацю, яка є міцною основою для спільної діяльності у великій родині НУБіП України на благо нашої країни.

Михайло СОПИЛЮК, заступник директора з навчальної роботи

: