Search

Випускники обирають Заліщицький фаховий коледж

Випускники обирають Заліщицький фаховий коледж

В ході проведення тижня агрономічних дисциплін була проведена вікторина «Цікава агрономія», серед її учасників здобувачі освіти Комунальної установи «Гімназія с.Новосілка» Заліщицької міської ради: Гарап'як Володимир, Жук Михайло, Андрій Бойчук. Для вручення дипломів хлопці були запрошені до коледжу. Вони уже визначились із майбутньою професією та мріють стати агрономами.

Запитую у юнаків, чим їх захопила спеціальність «Агрономія»?

Володимир Гарап'як: У коледжі на цій спеціальності уже навчається моя сестра Вікторія, у неї хороші відгуки про коледж.Знаю, що професія агронома входить до числа найбільш дефіцитних та затребуваних в Україні. Агрономи потрібні на багатьох великих сільськогосподарських підприємствах, у фермерських господарствах найрізноманітніших розмірів і профілів, а також в тепличних господарствах і в плодорозсадниках. Робота агронома має попит і тут можливий хороший заробіток і кар'єрне зростання.

Михайло Жук: Відгуки про Заліщицький фаховий коледж дуже хороші, тут навчалися мої знайомі, мої односельчани. Що до професії агронома, то для мене визначальним є те, що зарплати в аграрному секторі — одні з найвищих в країні. Заробіток агронома коливається в залежності від кваліфікації та регіону. За останні кілька років вони зросли у 2,5-3 рази. Зарплата головного агронома може досягати 80 тис. грн. Крім того, потужні українські агрохолдинги забезпечують своїх працівників повним соціальним пакетом, який включає житло, транспорт та покриття частини повсякденних витрат.

Андрій Бойчук: Нещодавно я побував на дні відкритих дверей у коледжі і мене зацікавила спеціальність «Агрономія». Нам розповіли про переваги навчання, зокрема, про можливість одержання поряд з основною спеціальністю, суміжної робітничої професії, а це для мене дуже важливо. Позитивним є також те, що можна продовжувати навчання у Національному університеті біоресурсів і природокористування України, який є найпотужнішим аграрним навчальним закладом країни. Я побачив, що коледж має добру матеріально-технічну базу, бібліотеку, спортивний зал, гуртожиток, їдальню, все що потрібно для успішного навчання.

Дякуємо хлопцям за розмову, бажаємо легкого вступу та чекаємо у коледжі уже у статусі студентів.

Бесіду вела Галина ПЕТРІВ, викладач коледжу

: