Search

Екологічні проблеми, спричинені війною та здоров’я, зберігаючі технології в сучасних умовах

В секціях науково-практичної конференції

Екологічні проблеми, спричинені війною та здоров'я,

зберігаючі технології в сучасних умовах

6 червня 2023 року відбулось секційне засідання Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні питання розвитку освіти, науки, виробництва в сучасному соціокультурному просторі», приуроченої до 125-річчя Національного університету біоресурсів і природокористування України, 125-ї річниці заснування ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого» та 125-річчя від Дня народження Євгена Храпливого.

«Екологічні проблеми, спричинені війною та здоров'язберігаючі технології в сучасних умовах», саме під такою назвою працювала секція V міжнародного форуму.

Під керівництвом модератора секції Алли Радик було заслухано ряд цікавих та змістовних доповідей викладачів та студентів на актуальні теми у сфері екології і культури здоров'я.

З цікавою доповіддю до учасників секційного засідання звернулась студентка ІІ курсу спеціальності «Екологія» Марія Сопівник, розповівши про вплив факторів навколишнього середовища та стресогенних чинників на здоров'я людини. У своїй доповіді Марія звернула увагу на те, що в структурі загальної захворюваності населення нашої країни все помітнішими стають хвороби пов'язані з порушенням та небезпечним забрудненням довкілля.

    Василь Мисевич, студент ІІІ курсу спеціальності «Агрономія» поділився із присутніми досвідом вирощування цінної лікарської та ефірно – олійної культури - м'яти перцевої.

    Станіслав Макух, студент ІІ курсу спеціальності «Агрономія» презентував цікаву роботу з дослідження проблеми зміни клімату. Доповідач зауважив, що глобальна зміна клімату стала однією з найнагальніших екологічних проблем. Її наслідками є небезпечні погодні катаклізми, різкі зміни погоди, повені, сильні вітри, зливи і дощі, град, посухи, що призводять до значних екологічних та економічних збитків у всьому світі.

    Братанич Денис підготував повідомлення про колекцію лікарських рослин, що зростають на колекційно – демонстраційних ділянках лабораторії «Ботаніка з фізіологією рослин» Заліщицького фахового коледжу ім.. Є Храпливого.

    Про необхідність формування екологічної культури студентів вищих аграрних навчальних закладів І – ІІ рівнів акредитації розповідала викладач коледжу Любов Сопівник. Вона наголосила про те, що екологічне виховання викликане потребою сьогодення і є одним з провідних напрямків виховання молоді у сучасній вищій школі.

Крім цього, результати своїх досліджень та пошукових робіт надіслали:

Людмила Дворська, викладач ВСП «Бережанський фаховий коледж» НУБіП України» - «Війна в Україні та її екологічні наслідки»; Ганна Пілярчук, викладач ВСП «Тернопільський фаховий коледж Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя» - «Екологічні проблеми спричинені війною»; Володимир Галевич, здобувач освіти ІІ курсу спеціальність 141: Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України» - «Гідроенергетика – реалії сьогодення».

Усі доповіді були влучно унаочнені яскравими презентаціями й викликали неабияке зацікавлення, спонукали до обговорення. І викладачі, і студенти показали високий рівень наукової комунікації, презентували вичерпні дослідження й довели, що їхні наукові здобутки є надзвичайно цікавими та актуальними.

Отже, підсумовуючи результати роботи секції можна сказати, що проведення таких Міжнародних науково-практичних конференцій на користь як викладачам, які обмінюються між собою досвідом роботи, так і здобувачам вищої освіти, які поповнюють свій багаж знань важливою науковою інформацією.

Колектив викладачів секції висловлює щиру подяку всім учасникам конференції і бажає подальших успіхів та здобутків на теренах освіти і науки!

 

Викладачі секції

: