Search

Поглиблюємо співпрацю з МХП

Поглиблюємо співпрацю з МХП

Співпраця з передовими підприємствами аграрної галузі залишається одним з пріоритетних напрямів діяльності ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого НУБіП України». Знаковою подією в цьому відношенні стало налагодження співпраці з філією «ПЕРСПЕКТИВ» ПрАТ «ЗЕРНОПРОДУКТ МХП», яка знаходиться в м.Городенка на Івано-Франківщині.

За спільною домовленістю керівництва навчального закладу та підприємства було проведено екскурсійне заняття для студентів, які здобувають фах агронома. Екскурсія значно збагатила майбутніх фахівців знаннями про діяльність одного з найбільших агрохолдингів не тільки України, алей й лідера виробництва продуктів харчування світового рівня.

Делегацію заліщицьких студентів щиро привітав директор філії Іван Бота. Іван Валерійович повідомив, що агрохолдинг «Миронівський хлібопродукт (МХП) – найбільший виробник курятини в Україні та експортер цієї продукції до ЄС. За даними компанії, вона посідає понад 50% українського ринку свіжої курятини. Холдинг володіє торговими марками «Наша Ряба», «Легко», «Бащинський» та інші. В обробітку агрохолдингу – 360 тис. га землі. В об'єднанні повністю закритий цикл виробництва - від вирощування сировини, зокрема зернових, до готової продукції. Оскільки таких компаній в Україні не так багато, це дозволяє вести бізнес в умовах війни, створювати робочі місця, розвивати країну. В обробітку філії «ПЕРСПЕКТИВ» - 26 тис. га землі, потужність елеватора складає 100 тис. т. На полях філії, які розташовані на Івано-Франківщині та Тернопільщині, вирощується пшениця, кукурудза, соняшник, ріпак. Вирощена продукція зберігається на елеваторі, а частина в складах та пластикових рукавах з використанням найновіших технологій. Іван Валерійович відзначив, що в агровиробництві застосовується не тільки агрономія, але й ІТ, космічні технології, робота по навігації, впроваджується точне землеробство. В цьому делегація студентів могли наочно переконатися в ході заняття-екскурсії. Цікаво та змістовно екскурсію на елеваторі провів Роман Гринюк, майстер зміни. В її ході студенти мали змогу познайомитись з циклом прийому та відвантаження продукції, роботою вагової, лабораторії, логістикою, місцями зберігання. Особливо зацікавились вони новими технологіями зберігання в пластикових рукавах.

Цікавою стала розмова студентів з психологом МХП поЗахідному регіону Тетяною Тесленко. В ході спілкування наші студенти продемонстрували непогану ерудицію, що особливо було відзначено психологи нею.

Побували заліщицькі студенти і у виробничому підрозділі в Рашкові. Із зразками техніки їх знайомили агроном Михайло Ваврик та інженер Олег Койляк.

Саме на виробництві (тракторна бригада), делегація Заліщицького коледжу мала змогу скуштувати смачний обід, яким забезпечуються працівники підприємства.

А вже згодом побували на полі, де вирощується кукурудза. Саме тут відбулося жваве обговорення технології вирощування цієї культури, незважаючи на те, що її учасниками були першокурсники, хоч і майбутні агрономи.

Завершилась поїздка в Городенку. Заняття-екскурсія значно збагатило майбутніх фахівців агрогалузі знаннями про діяльність сучасного агрохолдингу, примусило замислитись над майбутнім місцем роботи, адже МХП відкритий для нових перспективних працівників та створює всі умови для професійного зростання.

Колектив ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого НУБіП України» висловлює щиру подяку керівництву філії «ПЕРСПЕКТИВ» ПрАТ «ЗЕРНОПРОДУКТ МХП» в особі Боти Івана Валерійовича, бізнес-партнера з персоналу Кузьмінського Валерія Володимировича, який координував та опікувався поїздкою. Щиро дякуємо за наданий транспорт для трансферу та відмінному водієві Михайлу Казимировичу, а також колективу філії за смачний обід та цікаве заняття-екскурсію. Висловлюємо надію за подальшу співпрацю між нашими колективами.

Юрій ВІЙТИК, викладач коледжу

: