Search

Завершуємо рік навчальний, готуємось до наступного

Засідання педагогічної ради

Завершуємо рік навчальний, готуємось до наступного

Проведено чергове засідання педагогічної ради коледжу, на якому обговорено наступні питання порядку денного:

  1. Про підсумки проведення кваліфікаційних іспитів студентів випускних груп;
  2. Про заходи з підготовки до нового навчального року;
  3. Про результати виконання рішень педагогічної ради за період січень-червень 2023 року.

З першого питання порядку денного учасників засідання педради інформували завідувачі відділень коледжу:

Лариса Стрільчук, завідувачка економічним відділенням;

Роман Андрусик, завідувач технологічним відділенням.

У їхніх виступах було проаналізовано результати складання іспитів студентами випускних груп, зокрема в розрізі навчальних дисциплін та спеціальностей. Були названі прізвища студентів, які успішно завершили навчання та підтвердили право на отримання дипломів з відзнакою.

Борис Павлюк, директор коледжу, доповів учасникам засідання педради про заходи з підготовки до нового навчального року. Зокрема, він відзначив непрості обставини проведення освітнього процесу в навчальному році, що завершується – через війну з росією, через постійні повітряні тривоги, загрози ракетних ударів, відключення енергопостачання, обмеження фінансування. Проте, незважаючи на обставини, колектив навчального закладу оперативно реагував на всі зміни та забезпечував ефективне навчання, виховання студентів в національно-патріотичному дусі, формуючи особистості патріота, майбутнього захисника вітчизни та підтримуючи студентів у такий складний час, допомагав ЗСУ, займаючись волонтерською роботою.

Визначаючи завдання на наступний навчальний рік, Борис Степанович підкреслив, що цьогоріч основна вимога до освітньої галузі – це безпека, безпека усіх учасників освітнього процесу. З цією метою проводиться робота по дооснащенню укриттів, укомплектуванням всім необхідним, реалізуються інші заходи щодо вдосконалення організації системи цивільного захисту в нашому коледжі.

В доповіді директора коледжу були визначені основні напрями організації роботи по підготовці до нового навчального року. Було відзначено важливість проведення належної профорієнтаційної роботи. Перше і основне завдання для нашого колективу – виконати державне замовлення по прийому на підготовку фахівців, провести успішну вступну кампанію та сформувати контингент груп нового набору.

В доповіді прозвучали міркування про терміни початку навчального року. Було проаналізовано заходи по підготовці матеріальної бази, проведення поточних ремонтів по підрозділах навчального закладу.

В доповіді директора коледжу були сформульовані основні завдання навчально-методичної та організаційно-кадрової роботи. Зокрема, необхідно розробити і затвердити в установленому порядку освітньо-професійні програми підготовки ОПС «Фаховий молодший бакалавр» згідно нових галузевих стандартів для набору 2023 року; підготувати документацію з навчально-методичної роботи; розробити і затвердити в установленому порядку робочі навчальні плани на 2023-20234 навчальний рік; оновити навчальні програми, стенди, виставки та інформативно-презентаційні матеріали навчальних кабінетів та лабораторій, педагогічного кабінету.

Борис Степанович, користуючись нагодою, подякував кожному з членів колективу за важку педагогічну працю, наполегливість і відповідальність за роботу і підтримку колективу.

Ольга Слободян, методист коледжу повідомила про результати виконання рішень педагогічної ради за період січень-червень 2023 року. Було відзначено що прийняті на попередніх засіданнях педради рішення успішно виконані.

З обговорюваних питань учасниками засідання педагогічної ради були прийняті відповідні рішення.

Юрій ВІЙТИК

: