Search

Навчально-показова зустріч „Правого сектору”

14 квітня 2015 року у ВП НУБіП України „Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого” відбулась навчально-показова зустріч бійців 6-го добровольчого батальйону „Правого сектору” ( м. Тернопіль) з студентами коледжу. Протягом зустрічі представники „Правого сектору” розповідали студентам про те, як надати першу медичну допомогу пораненому, яка послідовність дій при наданні медичної допомоги та як зупинити кровотечу під час поранення. Наголошувалося, що рятування потерпілого в більшості випадків залежить від швидкості та правильності надання першої медичної допомоги. Затримка у наданні допомоги може спричинити загибель потерпілого.


Не менш важливим було ознайомлення із амуніцією для військових . Студентам було представлено різного виду жилети (броньовані і розгрузочні), каски, рюкзаки, наколінники, рукавиці, окуляри тощо. Студенти ознайомились з тим, як правильно використовувати амуніцію в різних ситуаціях. і першу медичну допомогу пораненому, яка послідовність дій при наданні медичної допомоги та як зупинити кровотечу під час поранення.



Дізнались про історію зброї та ознайомились із сучасною стрілецькою зброєю : автоматами, гранатометами, гільзами. Бійці ознайомили студентів з тактико-технічними характеристиками та загальними правилами користування стрілецькою зброєю. Також продемонстрували прийоми безпечного користування зброєю, порядок розбирання і складання автомата. Усі бажаючі мали можливість власноруч скласти і розкласти автомат.


Даний захід послужить добрим прикладом військово-патріотичного виховання та фізичного загартування наших юнаків.


І.В.Костур
секретар педкабінету


: