Search

Порічка - ягода здоров’я та довголіття, до столу студентів

Порічка - ягода здоров'я та довголіття, до столу студентів

Порічка (червона смородина) цінується ще з XVI століття за її цілющі властивості. Вже тоді вона вважалася джерелом довголіття і здоров'я, подарованим нам природою. Народні цілителі досі використовують її природні властивості. Наприклад, знаючи про високий вміст у порічці пектину, рекомендують її вживання для виведення з організму шлаків і токсичних речовин. Народні медики вважають, що вона запобігає виникненню запальних процесів, вони застосовують її для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту і гальмування росту новоутворень в організмі.

Готують з порічки найрізноманітніші страви, її консервують і заморожують, з неї роблять різні десерти, варення, компоти, желе, сиропи і соки, алкогольні та безалкогольні напої, морси, кваси, соуси, навіть супи і салати.

Під час проходження технологічної практики студенти 32 групи спеціальності 201 «Агрономія» спільно з працівниками коледжу збирають урожай порічки на дослідному полі коледжу.

Вирощену порічку надано для переробки в учбові заклади району.

Ігор Дудяк, завідувач навчально-виробничої практики

: