Search

Участь в Міжнародній літній школі в Німеччині

Участь в Міжнародній літній школі в Німеччині

З 15 по 22 липня викладач іноземних мов Заліщицького фахового коледжу імені Є.Храпливого НУБіП України Ольга Завінська стала учасницею Міжнародної літньої школи "Використання цифрових засобів навчання для сучасного викладання" в рамках проекту DAAD No.57649162 "Підтримка цифровізації українських аграрних університетів" в Університеті прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф (HSWT) у Німеччині.

Насичена програма літньої школи розпочалась із знайомства з кампусом Університету прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф, яке відбулось на зустрічі з професором Ральфом Шлаудерером, віцепрезидентом з національної та міжнародної післядипломної освіти та керівником Міжнародної школи HSWT. Професор презентував навчальну структуру та діяльність університету, розповів про його історію та 7 факультетів, на яких викладають і досліджують біоінженерію, харчові технології, стійкі сільськогосподарські та енергетичні системи, садівництво, лісове господарство, ландшафтну архітектуру та захист навколишнього середовища.

Також пан Шлаудерер наголосив на дуальній освіті - основній формі навчального процесу, тож всі учасники літньої школи мали можливість побачити на власні очі розгалужену мережу навчальних баз та лабораторій університету для практичної складової навчання. А це біоінженерні лабораторії з надсучасним обладнанням та фундаментальною дослідницькою базою, свино- та молочна ферма, технічний центр для аналізу молока, біогазова установка, потужна база сільськогосподарської техніки та оснащені сучасною технікою лекційні аудиторії.

Доктор Арам Арістакесян, який займається міжнародним співробітництвом та проектами, представив інтерактивні методи та інструменти в системі управління навчанням, а також провів практичне заняття зі створення, редагування та використання цифрових навчальних відео матеріалів.

Науковий співробітник Університету Вадим Петренко координував заняття з калькуляції маржинального доходу сільськогосподарського підприємства, які включали в себе виїзд у сімейне фермерське господарство для збору та обробки даних. Він також презентував довідники KTBL-планування підприємства, які є інформаційною основою для розрахунку маржинального доходу у Німеччині.

Учасники літньої школи мали чудову можливість взяти участь у різноманітних воркшопах, які проходили в 3D лабораторіях, фото- та звукозаписуючих студіях, відчути себе справжнім радіо та телеведучим; ознайомились з дослідженням стійких систем будівництва та академією дронів. Не забули організатори літньої школи і про знайомство з історією та культурою Баварії, тож всі учасники відвідали колоритні міста Ротенбург об дер Таубер, Нюрнберг та Вюрцбург.

Щира вдячність професору Шлаудереру та всім співробітникам Університету прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф за таку прекрасну нагоду перейняти європейський досвід, за продуктивну співпрацю, невимушену атмосферу та безмежну гостинність! Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю з Заліщицьким коледжем!

Ольга ЗАВІНСЬКА,викладач коледжу,

учасниця літньої школи    

 

 

 

 

 

: