Search

Завершився тиждень історії

Завершився тиждень історії

З 28 серпня по 1 вересня в Заліщицькому фаховому коледжі ім..Є. Храпливого проведено Тиждень історії «З Україною в серці» (підтримка ЗСУ – наш внесок у Перемогу).

Понеділок розпочавсяісторичним марафоном «Шляхами неоголошеної війни», екскурсією територією коледжу та у міський краєзнавчий музей студентів-першокурсників. Студенти другого курсу взяли участь у літній олімпіаді з історії «На Урок». Переможцями олімпіади стали:

Вівчар Максим (21 група)

Демчук Олександр (22 група)

Кривко Марта (24 група)

Михалюк Валентина (24 група)

Левчук Іван (21 група)

Кіт Христина (24 група)

У вівторок  відбулася церемонія відкриття меморіальної дошки випускнику коледжу Тернопільському Миколі, який загинув в російсько-українській війні. Цього дня студенти 24 та 25 груп продавали синьо-жовті браслети - символи незламності України, з метою перерахунку виручених коштів на потреби ЗСУ. В ході акції було зібрано 3285 грн. Також для студентів першого курсу було проведено інформаційно-просвітницьку годину: «125 років славної історії коледжу».

У середу, 30 серпня  у бібліотеці студенти познайомилися із творчістю краєзнавця, історика, заступника директора з навчальної роботи коледжу Михайла Сопилюка.

Цього дня здобувачі освіти також створювали ментальні карти «Відновлення незалежності України 1985-1991 рр.».

В четвер організовано перегляд документального фільму «Під захистом України» , що присвячений подіям російсько-української війни. Для першокурсників було представлено роботу історичного гуртка «Мій рід, моя земля, моя Батьківщина».

Щиро вітаємо всіх, хто долучався до заходів, які проходили цього тижня. Бажаємо нових творчих успіхів та звершень, переможного, успішного та легкого нового навчального року. Учімо історію, бо вона учителька життя!

Галина ПЕТРІВ, Марія ОЛІЙНИК, викладачі історії

: