Search

Моя професія ─ мій успіх

12 жовтня – Всесвітній день економіста

та День економіста України

Моя професія ─ мій успіх

Щорічно в Україні День економіста відзначають 12 жовтня. Це свято збігається зі Всесвітнім днем економістів.

У сучасному світі, де процеси розвитку в усіх сферах характеризуються високими темпами, роль економістів дуже важлива. Точні розрахунки, планування, прогнозування, контроль розвитку господарської сфери, аналіз фінансової ситуації на підприємствах і в економічній галузі в цілому вимагають від фахівців високих професійних знань, навичок, а також певних особистісних якостей. Всесвітній День економіста покликаний відзначити важливість цієї професії та кожної людини, яка до неї залучена..

В умовах сьогодення економічна ситуація в країні нестабільна і складна. Фахівці економічної галузі докладають максимум зусиль для того, щоб Україна була спроможною державою навіть в умовах війни.

Людині, яка бажає присвятити себе цій професії, необхідно отримати вищу освіту, а також мати аналітичний склад розуму, достатні математичні знання, бути старанним і уважним, вміти працювати з великим обсягом інформації та комп'ютерними програмами.

На сьогодні дана професія є популярною на ринку праці. Але в умовах попиту зросла і кількість фахівців, що випускаються з вишів, тому зберігається висока конкуренція за робоче місце. Для успішного просування по кар'єрних щаблях необхідно самовдосконалення і досвід роботи. Але все це з лихвою окупиться, тому що професія економіста престижна, універсальна і добре оплачувана.

Вперше слово «економіка» з'явилося в 4 столітті до н.е. Це грецький термін, що означає «мистецтво ведення домашнього господарства». З розвитком цивілізації роль даної сфери в житті людства ставала все більш вагомою.

З часом людей стала цікавити мета їхніх дій, способи і засоби її досягнення. Так, 16 століття ознаменувалось початком зародження перших економічних шкіл.

Ще в 20-м столітті англійський економіст Лайонел Роббінс визначив економіку як «науку, яка вивчає поведінку людини в плані зв'язку між заданими цілями і дефіцитними засобами, що мають альтернативне використання». Іншими словами, Роббінс сказав, що економіка - це наука про економію.

З того часу економісти прагнуть аналізувати та описувати виробництво, розподіл і споживання багатства.

В сучасному світі, де процеси розвитку в усіх сферах характеризуються високими темпами, роль економістів дуже важлива.

Працівникам цієї галузі бажаю легких звітів, детальної аналітики та тільки точних прогнозів! Нехай робота приносить радість, прибуток збільшується в рази, у справах буде порядок, у душі – спокій та мир.

Легко розв'язуйте всі проблеми і нехай невдачі вас цураються !

Уляна ВИЗНЮК, викладач економічних дисциплін

: