Search

Підготовка до акредитації спеціальності та інше…

Засідання методичної ради

Підготовка до акредитації спеціальності та інше…

 

Проведено засідання методичної ради коледжу. В центрі уваги його учасників були наступні питання порядку денного:

  1. Про стан підготовки до акредитації спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування»;
  2. Формування моральних якостей та духовних цінностей студентів;
  3. Аналіз якості виконання методичних робіт на конкурс «Педагогічний Оскар».

З першого питання порядку денного учасників засідання методичної ради інформувала Олександра Яремчук, голова робочої групи попереднього самооцінювання. Вона доповіла про те, що у 2024 році має проходити акредитація освітньо-професійної програми 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», а однією з умов проведення акредитації є проведення навчальним закладом і його робочою групою попереднього самооцінювання своєї освітньо-професійної програми. Олександра Миколаївна інформувала, що самооцінювання проводиться за 7 – ма критеріями. Вона повідомила, що над процесом самооцінювання і приведенням у відповідність внутрішніх нормативних документів до вимог акредитації і ліцензування працювала робоча група в такому складі: Сопилюк М.В., Стрільчук Л.В., Яремчук О.М., Попіль О.М., Жлуховська Р.С. У;часникам засідання методичної ради було представлено розроблений попередній варіант самооцінювання і детально описано кожний його критерій. У виступі було наголошено, що основна робота вже зроблена, але це не остаточний варіант, в міру оновлення будуть вноситися зміни і доповнення.

Борис Павлюк, директор коледжу, та Михайло Сопилюк, заступник директора з навчальної роботи, підкреслили важливость доповнення до пропонованого варіанту самооцінювання. Було акцентовано увагу на тому, що комісія виконала певну роботу, але викладачі, які задіяні в освітньому процесі даної освітньо-професійної програми, повинні впорядкувати комплекси навчально-методичного забезпечення (електронні варіанти), які опубліковані в електронній бібліотеці та Google Диску.

Ігор Книш, заступник директора з виховної роботи, інформував учасників засідання методичної ради про формування моральних якостей та духовних цінностей студентів. Ігор Ярославович відзначив, що проблема реалізації духовно-морального виховання студентів у сучасних умовах набуває особливої актуальності. Він повідомив про те, що серед студентів 1-х та 2-х курсів було проведено анкетування на морально-духовну тематику. У виступі було проаналізовано основні його результати. Було відзначено, що формування моральних якостей та духовних цінностей студентів здійснюється через систему заходів, які проводяться в коледжі.

Голови циклових комісій

Ірина Сагайдак, голова циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін;

Ірина Башта, голова циклової комісії агрономічних та еколого-інженерних дисциплін;

Валентина Перит, голова циклової комісії математичних та природничо-наукових дисциплін;

Іван Зубик, голова циклової комісії комп'ютерно-інженерних дисциплін;

Олександр Холодило, голова циклової комісії економічних та комерційних дисциплін;

Олександра Яремчук, голова циклової комісії фінансово-облікових дисциплін

проаналізували якість виконання методичних робіт на конкурс «Педагогічний Оскар».

З обговорюваних питань учасниками засідання методичної ради були прийняті відповідні рішення.

Юрій ВІЙТИК

: