Search

Відвідали перлину Буковини

Відвідали перлину Буковини

Краще один раз побачити, ніж сто разів почути

Народна мудрість

Для урізноманітнення форм і методів освітньо-виховного процесу в Заліщицькому фаховому коледжі традиційними є заняття-екскурсії. Студенти 24-ОЕ, 25-ФП, 41-К груп, під керівництвом кураторів Петрів Г.В., Киверига О.Ю., Міщук Т.В., Тракало О.Л. відвідали мальовниче місто Чернівці.

Метою навчальної поїздки для майбутніх фахівців економічної і технологічної сфери було ознайомитися з роботою малих підприємств та надихнутися підприємницькими ідеями для відкриття власної справи у майбутньому.

Побували на майстер-класі по технології виробництва солодощів у магазині «Майстерня карамелі», територія мармеладу «LEKVAR», майстерня шоколаду.

Студенти із захопленням спостерігали за роботою майстринь і самі спробували виготовити солодкі вироби та з насолодою їх скуштували.

Цікавою була фото ідея побачити себе на світлинах газети про історію старого міста.

Факультет математики та інформатики Чернівецького національного університету відвідали студенти 41-К групи. З'ясували, які базові принципи і навички обчислення та програмування взаємодіють із складними технічними системами, що можна застосовувати у своїй практичній діяльності.

Слід у серці кожного залишив перегляд воєнної історичної драми «Шлях поколінь», режисера Михайла Ухмана з Тернопільщини. У фільмі головний герой постає перед складним вибором в час російсько-української війни. Стрічка заснована на реальних історичних подіях, які тісно переплітаються з сучасністю та спонукають до глибоких роздумів та глибшого дослідження історії України. Частина коштів з продажу квитків буде передана для покупки дронів для ЗСУ.

Незабутні спогади залишила у пам'яті здобувачів освіти колишня Резиденція буковинських митрополитів. Сьогодні в цій будівлі знаходиться головний корпус Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, який належить до світової спадщини ЮНЕСКО. Споруда вражає розкішшю та є справжнім шедевром архітектури.

Студенти побували у величній Трьох Святительській церкві, захоплювались красою Мармурової, Блакитної, Червоної зали.

Цікавою та захоплюючою була піша оглядова екскурсія старим містом.

Місто Чернівці - одне з найкрасивіших міст України, багато студентів були тут не вперше, однак дана екскурсія дозволила здобувачам освіти відкрити місто по новому, глибше пізнати історію Буковини, побачити та торкнутись до унікальних історичних пам'яток.

Галина ПЕТРІВ, Ольга КИВЕРИГА,

Тетяна МІЩУК, Ольга ТРАКАЛО, куратори груп

: