Search

Тиждень фінансово-облікових дисциплін розпочато

Тиждень фінансово-облікових дисциплін розпочато 

Тиждень фінансово-облікових дисциплін розпочався зі знайомства здобувачів освіти з інформаційними матеріалами щодо основ фінансової грамотності та їх безпеки під час розрахунків в мережі Інтернет. Адже паралельно до зростання обсягів інтернет-торгівлі, зростає і шахрайство, тож молодим людям необхідно володіти інструментами захисту від цього негативного явища.

Для вивчення стану фінансової освіченості молоді відкрито онлайн-конкурс з основ фінансової грамотності для учнів шкіл, гімназій, ліцеїв та студентів І та ІІ курсу коледжу. До речі, ВИ ще встигаєте до нього приєднатися, він триватиме цілий тиждень.

У рамках «Школи молодого викладача» було проведено відкриту лекцію у 35 П групі початкуючим викладачем Ольгою САВІРКО, яка має понад 10 років професійного стажу в бухгалтерській та фінансовій сфері. Тема заняття надзвичайно важлива та актуальна для здобувачів освіти: «Облік нарахувань та утримань із заробітної плати».

Для більш ефективного її вивчення викладачем було використано технічні засоби навчання, цікаві матеріали презентації, прийом поєднання теорії та практики, в тому числі із особистого професійного досвіду. Також було зроблено акцент на нормативно-правові акти, які регулюють питання нарахування оплати праці, Єдиного соціального внеску, утримання військового збору та податку з доходів фізичних осіб, адже для майбутнього бухгалтера надзвичайно важливою є компетентність застосовувати норми права та податкового законодавства України в практичній діяльності суб'єктів господарювання. Викладачем звернуто увагу на зміни в нарахуванні відпускних, зумовлені воєнним станом в Україні та допомоги з тимчасової непрацездатності, у зв'язку із введенням е-лікарняних.

Для закріплення матеріалу було використане фронтального опитування за допомогою за стосунку Classtime, а для формування компетентності застосовувати знання для розв'язання практичних ситуацій - вирішення практичної ситуації студентом біля дошки. Це сприяє кращому сприйняттю лекційного матеріалу та розумінню його важливості для подальшої професійної діяльності.

Присутні на занятті викладачі відзначили вільне володіння викладачем навчального матеріалу, практичну спрямованість лекції, доступність викладу для здобувачів освіти та доброзичливу атмосферу.

Тож вважаємо старт тижня фінансово-облікових дисциплін успішним!

 

Олександра ЯРЕМЧУК,

голова циклової комісії фінансово-облікових дисциплін

 

 

 

 

: