Search

Практичне заняття в банківській установі

Тиждень фінансово-облікових дисциплін

Практичне заняття в банківській установі

31 жовтня 2023 року,  в рамках проведення Тижня фінансово-облікових дисциплін та з метою наочного ознайомлення з роботою банківської установи, викладачами Жлуховською Р.С. та Савірко О.В. проведено практичне заняття-екскурсію до Тернопільського відділення №17 АТ КБ Приватбанк для студентів 34 та 35-Ф груп спеціальностей 071 «Облік і оподаткування» та 072 «Фінанси, банківська справа та страхування».

В процесі даного заходу відбулося ознайомлення із економічними, соціальними та правовими умовами для здійснення банківської діяльності, основними вимогами до сучасних інформаційних систем і технологій,  сучасними банківськими продуктами та послугами.

Здобувачів освіти  привітала директор Тернопільського відділення №17 АТ КБ Приватбанк Павлюк Оксана Ярославівна, випускниця нашого коледжу, яка розповіла про особливості роботи працівників банку, про позитивні її сторони, про можливість проходження онлайн-практики в банку та про можливість працювати у банку після закінчення коледжу.

Студенти отримали урок фінансової грамотності від заступника директора відділення банку Сергія Колодніцького – теж випускника нашого коледжу та ознайомилися з правилами користування банкоматом, з функціями терміналу самообслуговування, мали змогу практично попрацювати з цим банківським обладнанням.

В ході практичного заняття студенти побачили, як працюють фахівці банку з клієнтами: у кожного працівника є планшет, за допомогою якого він оперативно здійснює всі банківські операції. Також здобувачів освіти вразила відсутність паперових документів, адже Приватбанк є одним з найбільш інноваційних банків в Україні.

Касир продемонструвала свою роботу на детекторі валют та банкнот, на банкното-лічильній машині, де здобувачі освіти змогли на власні очі побачити, як перераховуються та перевіряються на справжність кошти, також ознайомитися з касою великих сум (більше 50 тисяч гривень).

У студентів була практична можливість оформити картку Приватбанку та виробити навички з підключення основних умов накопичення «Скарбнички».

Заняття-екскурсія пройшло у формі доброзичливого діалогу. Студенти поводили себе без напруження, не боялися ставити запитання, які їх цікавили і отримували на них вичерпні відповіді. Працівники банку вразили своєю доброзичливістю, ввічливістю та простотою у спілкуванні. Ми переконалися, що персонал Приватбанку – це дійсно команда висококваліфікованих фахівців, здатних оперативно вирішувати найскладніші завдання та задовольнити потреби клієнтів у банківському обслуговуванні.

Тож висловлюємо щиру подяку персоналу банку за проведену екскурсію, змістовну розповідь і бажаємо їм подальшого розвитку та успіху на ринку фінансових послуг.

Практичне заняття було корисним і пізнавальним та сприяло утвердженню переконання про правильність вибору професії фінансиста та бухгалтера, яку студенти здобувають в коледжі.

Руслана ЖЛУХОВСЬКА, Ольга САВІРКО, викладачі коледжу

: