Search

Навчальні змагання, вікторини, олімпіади в рамках Тижня фінансово-облікових дисциплін

Тиждень фінансово-облікових дисциплін

Навчальні змагання, вікторини, олімпіади

в рамках Тижня фінансово-облікових дисциплін

У ході вікторин, інтелектуальних змагань та олімпіад створюються належні умови для виявлення і розвитку творчої активності студентів. Використання нетрадиційних завдань та інструментів для їх вирішення дає можливість зробити аналіз рівня теоретичної та практичної підготовки, провести демонстрацію досягнутих у процесі навчання компетентностей, дати, як писав відомий педагог В.Сухомлинський, «радість розумової праці, радість успіху у навчанні». Саме тому в рамках тижня фінансово-облікових дисциплін було проведено ряд конкурсів та вікторин.

31 жовтня 2023 р. серед студентів 35 Ф групи спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» викладачем Наталією ЛЕОНЕНКО було проведено гру-тест «Який ти майбутній фахівець?». Серед завдань були питання на кмітливість, ерудованість, знання чинного законодавства. Завдання гри-вікторини спрямовані на розвиток логічного мислення, точності, виховання у здобувачів освіти ділової і професійної активності та формування здатності приймати професійні рішення. Саме такі методи навчання дозволяють вивчати фахові дисципліни у цікавій ігровій формі.

Кращі результати показали такі студенти, як: Стоницька Діана, Гуцал Марія, Книш Андріана, Ковальчук Світлана, Кастранець Мар'яна, за що були нагороджені дипломами.

Студенти другого курсу економічного відділення мали можливість проявити себе під час олімпіади з дисципліни «Бухгалтерський облік», який зорганізувала завідувачка економічним відділенням Лариса СТРІЛЬЧУК. Цей освітній компонент є надзвичайно важливий для підготовки майбутніх фахівців у сфері обліку та фінансів, адже закладає основи розуміння поняття подвійного запису, кореспонденції рахунків та обов'язкової вимоги до рівності активу і пасиву балансу.

Студенти виконували як теоретичні завдання, так і практичну задачу з побудови оборотно-сальдової відомості та відображення змін у ній під впливом господарських операцій. Переможцями олімпіади стали: Кривко Марта (24 О група) – І місце, Завада Віталія (25 П група) – ІІ місце, Дудяк Оксана (25 Ф група) – ІІІ місце.

2 листопада 2023 року викладачами циклової комісії фінансово-облікових дисциплін Олександрою ЯРЕМЧУК та Ольгою САВІРКО було проведено інтерактив з фінансового обліку між студентами 34 та 35 груп. Він складався із трьох конкурсів: «Правда-Брехня», «Знавці обліку», «Досвідчені фахівці». Інформаційною платформою для проведення змагання було обрано Kahoot, адже цей застосунок дозволяє врахувати не лише знання студентів, але і швидкість прийняття ними рішень. Під час виконання завдань студенти продемонстрували високі знання з дисципліни, винахідливість і творчий підхід у вирішенні професійних ситуацій.

У результаті напруженої боротьби перемогу здобули: Гуцал Вікторія (34 група), Бульдяк Юлія (34 група), Гуцал Марія (35 група).

 

Хочеться побажати усім учасникам цих вікторин: завжди зберігайте ентузіазм, віру в себе, вміння вирішувати різнорівневі завдання, активну життєву позицію та старанність, розуміння важливості безперервного особистого розвитку.

Нехай у вашому житті буде ще багато таких досягнень, добрих слів та побажань, справедливих похвал і чесних нагород!

Наталія ЛЕОНЕНКО, Лариса СТРЛЬЧУК,

Ольга САВІРКО, Олександра ЯРЕМЧУК

викладачі фінансово-облікових дисциплін

: