Search

Зустріч зі стейкхолдерами

Тиждень фінансово-облікових дисциплін

Зустріч зі стейкхолдерами

2 листопада на економічному відділенні був проведений круглий стіл зі стейкхолдерами – майданчик професійного спілкування та обміну досвідом між роботодавцями, фахівцями галузі, викладачами та студентами випускних груп.

Адже забезпечення необхідних компетентностей та досягнення програмних результатів навчання здобувачами фахової передвищої освіти стає можливим завдяки взаємодії педагогічних кадрів, підприємців та роботодавців, випускників і студентів. Зустріч було проведено у форматі «виступ – запитання – відповіді».

Запрошеними учасниками були: Сергій КАФЛЮК – керуючий продажами страхової компанії ТАС, Тетяна ДОЛИНСЬКА – керівник Заліщицького відділення АТ «Райффайзен банк», Сергій КОЛОДНІЦЬКИЙ – заступник директора Тернопільського відділення №17 АТ КБ Приватбанк, Оксана КОРОЛЬ – головний бухгалтер обласної комунальної міжлікарняної аптеки №104 м. Заліщики, Юлія СТРАТІЙ – головний бухгалтер Заліщицького вищого професійного училища, Тетяна БАЧИНСЬКА – бухгалтер відділу освіти Заліщицької міської ради; Анна ЯРОШИНСЬКА – бухгалтер ПП НВАП «Ель-Гаучо», Оксана БОЙКО – головний спеціаліст-бухгалтер управління соціального захисту та надання соціальних послуг Заліщицької міської ради, Оксана БУРИК – головний бухгалтер відділу культури, туризму, молоді та спорту Заліщицької міської ради, Наталія ЮРІЙЧИН та Леся ТРИПЕТА – бухгалтери відділу культури, туризму, молоді та спорту Заліщицької міської ради. Гості-спікери радо ділилися зі студентами своїми практичними знаннями та досвідом, розповідали про риси характеру і компетентності, які допомогли їм стати успішними у професії.

Підсумовуючи їх виступи, можна виділити основні навички (soft&hard skills), які повинен мати сучасний фахівець в сфері обліку і фінансів: знання мов (українська та англійська); вміння комунікувати, вести переговори та працювати в команді; набуття соціальних контактів (нетворкінг); навчання протягом всього життя; вміння генерувати ідеї та їх описувати. Серед якісних характеристик вони відзначили: відповідальність, швидку адаптацію, стресостійкість, ретельність, уважність, логічне і нестандартне мислення.

Гості акцентували увагу на необхідність посилення та поглиблення практичних знань із сучасних інформаційних технологій та вміння їх застосовувати для аналітичної обробки даних. Одержана інформація під час зустрічі слугуватиме основою для вдосконалення змісту та якості фахової підготовки здобувачів освіти за освітньо-професійними програмами «Фінанси, банківська справа та страхування» та «Облік і оподаткування». Адже, залучення стейкхолдерів допомагає закладам фахової передвищої освіти адаптувати освітні програми до сучасних тенденцій на ринку праці.

Стейкхолдери висловили готовність допомагати у практичній підготовці студентів, надавати їм можливість проходження виробничої практики та сприяти майбутньому працевлаштуванню.

Зустріч пройшла в невимушеній, доброзичливій атмосфері, була продуктивною і цікавою. Досвід, яким поділились випускники, їх досягнення у професійній діяльності мотивуватимуть студентів до навчання, розвитку, оволодіння знаннями, щоб у майбутньому стати фахівцями обраного напряму роботи. Для викладачів ця зустріч була можливістю побачити видимі результати своєї праці, адже більшість запрошених є випускниками нашого коледжу.

Дякуємо учасникам Круглого столу за приділений час, надані пропозиції та обмін досвідом. Маємо надію та наміри на подальші зустрічі, цікаві дискусії та співпрацю! Здоров'я, миру усім та професійного зростання!

Ольга ПОПІЛЬ, Ольга САВІРКО, Михайло САПІЖАК, Іванна КНИШ, викладачі циклової комісії фінансово-облікових дисциплін

: