Search

У коледжі стартував XІV Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

У коледжі стартував XІV Міжнародний  мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Під завершальні акорди осені у ВСП Заліщицький фаховий коледж ім. Є. Храпливого НУБіП України стартував І етап XІV Міжнародного  мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Щорічно, починаючи з 2010 року, він перетворюється на великий загальнонаціональний марафон, упродовж якого юнаки і дівчата змагаються за звання кращих знавців української мови і літератури. Конкурс добре відомий сьогодні не лише в Україні, а й за її межами.

Основними завданнями Конкурсу є:

●вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка;

●виявлення творчо обдарованої молоді та розвиток її потенціалу;

●виховання у молодого покоління поваги до мови і традицій свого народу.

П'ятдесят двоє студентів і студенток першого та другого курсів прийшли до святкових аудиторій, щоб висловити своє розуміння творчості генія українського народу на сучасному етапі. Конкурсантів і конкурсанток І етапу конкурсу привітали директор коледжу Борис Павлюк та заступник директора з навчальної роботи Михайло Сопилюк. Вони зазначили, що цьогорічна ситуація в державі спонукає до глибинних роздумів, які утверджуватимуть сучасну молодь у важливості Шевченкового слова, що є вмістилищем понадчасових духовних та естетичних цінностей, а також побажали конкурсантам наснаги, упевненості у власних силах, реалізації творчих задумів і перемог. «Для всіх українців Шевченко є генієм, явищем великим і вічним в історії нашої держави, бо святі рядки Кобзаря не втратили свою актуальність навіть через десятки років після їх написання. Сьогодні учасники І етапу будуть розвивати слово й думку через сучасне розуміння Шевченкових творів», - зауважив директор коледжу.

За результатами творчої праці конкурсантів визначені переможці.

ВІТАЄМО!!!

І місце- Гуйван Ярослав , студент, 15 –ФП групи,

Коржевська Анна, студентка 25-ФП групи.

ІІ місце Абрам'юк Каміла, студентка 15 –ФП групи,

Кривко Марта, студентка 24-ОЕ групи.

ІІІ місце- Бортник Віталій, студент 11-КЕ групи,

Копичинська Оксана, студентка 21-К групи.

Проведення конкурсу надзвичайно важливе, адже він дає можливість вкотре звернутися до художнього спадку Кобзаря, отримати урок моральності та духовного зміцнення. Цей конкурс засвідчує, що творчість Тараса Шевченка і в ХХІ столітті спонукає молодь замислитися над сенсом життя, усвідомити, що Великий Кобзар для багатьох поколінь українців був і залишається символом високих духовних можливостей і нового етичного мислення.

Віра ГОЙМАН, Ольга ЮРІЙЧУК,

викладачі філологічних дисциплін

: