Search

Підготовка до НМТ з математики

До уваги студентів!

Підготовка до НМТ з математики

Шановні студенти! Національний мультипредметний тест все ближче і ближче, тому ви повинні прикласти максимум зусиль для того, аби впоратися з тестом з математики. На сьогоднішній день є безліч варіантів підготовки.

Учасники національного мультипредметного тесту 2024 року мають змогу ефективно підготуватися до важливого іспиту, скориставшись сервісом сайту ЗНО-ОНЛАЙН (https://zno.osvita.ua/mathematics/), який містить якісні коментарі-пояснення до завдань тестів ЗНО.

Коментарі-пояснення створені спеціально для сайту ЗНО-ОНЛАЙН провідними вчителями, викладачами й репетиторами.

У коментарях до завдань надано схеми виконання того чи іншого завдання, що дозволяє самостійно швидко проаналізувати та зрозуміти його.

У кожному коментарі насамперед зазначено тему, знання з якої потрібні для виконання тестового завдання, і пояснено, які саме знання чи вміння потрібно застосувати до виконання цього завдання. Автори коментарів також скеровують користувачів на необхідний теоретичний матеріал, нагадують факти й закономірності, покладені в основу того чи іншого завдання.

Особливу увагу приділено в коментарях поясненню логіки пошуку правильного варіанта відповіді. Окрім того, досвідчені фахівці з підготовки до зовнішнього оцінювання діляться в коментарях хитрощами та лайфхаками, що допоможуть спростити роботу над завданням і краще впоратися зі справжнім тестом НМТ.

Ознайомлення з коментарями-поясненнями до завдань тестів сприяє кращому розумінню предмета та вдалому виконанню аналогічних завдань під час реального зовнішнього оцінювання.

Також Український центр оцінювання якості освіти (https://testportal.gov.ua/blok-nmt-z-matematyky) підготував блок національного мультипредметного тесту з математики в якому можна одержати відповіді на такі питання:

  • Яким буде зміст завдань блоку НМТ з математики?

Зміст завдань блоку НМТ з математики буде відповідати чинній програмі ЗНО з математики. Ця програма охоплює всі теми з алгебри й геометрії, які вивчалися у шкільному курсі, а саме:

  • «Числа і вирази»;
  • «Рівняння, нерівності і їх системи»;
  • «Функції»;
  • «Ймовірність випадкової події, вибіркові характеристики (середнє значення), аналіз діаграм та графіків»;
  • «Планіметрія»;
  • «Стереометрія».
    • Яка структура блоку НМТ з математики?

Усього в блоці НМТ з математики буде 20 завдань, з-поміж яких:

  • 14 завдань з вибором однієї правильної відповіді з п'яти запропонованих варіантів;
  • 4 завдання на встановлення відповідності (потрібно встановити по 3 «логічні пари»);
  • 2 завдання відкритої форми з короткою відповіддю (неструктуровані завдання).

Зверніть увагу, що в блоці НМТ з математики не буде завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю.

  • Як будуть оцінювати завдання блоку НМТ з математики?
  • Чи до снаги розв'язати завдання тим, хто вивчав математику на рівні стандарту?
    • Як підготуватися до виконання завдань блоку НМТ з математики?

    Український центр оцінювання якості освіти підготував демонстраційний варіант НМТ. Також учасникам запропоновано потренуватися виконувати завдання демонстраційного варіанта тесту в спеціальному онлайн-середовищі Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.

    Зауважте, що інтерфейс запропонованого тестувальника відрізняється від того, який буде на реальному НМТ, однак за структурою, типами завдань, тривалістю їх виконання демонстраційний варіант аналогічний до вступного тесту.

    Також, для успішної здачі тестів, студенти можуть користуватися і іншими сайтами підготовки до НМТ та відвідувати консультації, які проводять викладачі коледжу.

    Студенти коледжу активно готуються до національного мультипредметного тесту з математики. З цією метою другокурсники беруть участь у  Всеукраїнському конкурсі «Уся правда про НМТ з математики», який проводиться організаторами сайту «На урок». Загальні підсумки даного конкурсу будуть оголошені 03 січня 2024 року. Проте частина студентів вже одержали результати. Вітаємо студентів, які вже взяли участь у конкурсі!

    Усім студентам, які готуються до НМТ-2024, щиро бажаємо успішно здати тестування з усіх предметів, мирного неба та подальших успіхів у навчанні та особистому житті!

    Галина ГЛОВА, Орися ОЗІМІНСЬКА

    викладачі математичних дисциплін

: