Search

Проведення відкритих занять, підготовка до складання НМТ…

Засідання методичної ради

Проведення відкритих занять, підготовка до складання НМТ…

Проведено чергове засідання методичної ради коледжу. Обговорено наступні питання порядку денного:

  1. Моніторинг якості проведення відкритих занять викладачами коледжу.
  2. Про удосконалення підготовки до складання НМТ у 2024 році.

Михайло Сопилюк, заступник директора з навчальної роботи інформував учасників засідання методичної ради з першого питання порядку денного. Михайло Васильович розповів про план проведення відкритих занять та його виконання в 2022-2023 та І-му семестрі 2023-2024 н.р.. Проаналізовано проведення відкритих занять по циклових комісіях. Він інформував про зміни у підході до їх проведення. Зокрема це стосується питання створення робочих груп з членів дирекції, навчальної частини, методичної ради, провідних викладачів відповідної циклової комісії з метою здійснення контролю якості проведення відкритих занять. Мова йшла також про складання анкет з оцінкою проведення занять та питання публікації інформації про відкриті заняття на сайті коледжу. У виступі прозвучав аналіз відвідування відкритих занять викладачами коледжу.

Борис Павлюк, директор коледжу, у своєму виступі звернув увагу на етапи підготовки, проведення та аналізу відкритих занять. У виступі Бориса Степановича прозвучала пропозиція активізації роботи викладачів-методистів, збільшення ними кількості проведення відкритих занять з метою поширення педагогічного досвіду.

Ольга Слободян, методист коледжу, доповнила виступ заступника директора з навчальної роботи, повівши мову про роботу з викладачами з невеликим педагогічним досвідом, молодими викладачами. Вона повідомила, що більша їх частина активно прилучена до проведення відкритих занять. Вона закликала надати більше уваги роботі з цією категорією викладачів щодо сприяння підвищенню їх методичного рівня та професійної компетентності.. Вона підтримала пропозицію директора коледжу щодо активнішої реалізації досвіду викладачів-методистів.

В ході обговорення цього питання проведено дискусію щодо урізноманітнення типів проведення відкритих занять у формі конференцій, засідань предметних гуртків тощо.

Другим питанням порядку денного засідання методичної ради було обговорено удосконалення підготовки до складання НМТ у 2024 році. З цього питання учасників засідання методради інформували голови циклових комісій.

Валентина Перит, голова циклової комісії математичних та природничо-наукових дисциплін, аналізуючи підготовку студентів до складання національних мультипредметних тестів, зупинилася на формах цієї підготовки: самостійній роботі студентів, онлайн-курсах, вивченні на заняттях, при проведенні предметних тижнів, участі у Всеукраїнських конкурсах.

Ірина Сагайдак, голова циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін, повідомила про проведення занять-інструктажів по підготовці до НМТ, щотижневих консультацій, відведення частини занять для підготовки до НМТ, використання різнорівневих завдань . Проводиться постійне ознайомлення з офіційною інформацією про підготовку до НМТ та використання інтернет-ресурсів з української мови, історії України. Ірина Петрівна висловила пропозицію посилити індивідуальну консультаційну роботу зі студентами.

З обговорюваних питань були прийняті відповідні рішення.

Юрій ВІЙТИК

 

: