Search

Профорієнтаційна робота в школі як умова професійного самовизначення

Профорієнтаційна робота в школі як умова професійного самовизначення

Якщо ви вдало оберете професію

і докладете до неї душу,
то щастя саме знайде вас.
(Ч. Дарвін)

Одним з головних кроків у житті кожної молодої людини є вибір професії. Від правильного розв'язання питання «Ким бути?» багато в чому залежить вся подальша доля людини.

Вибір професії – чи не найголовніший чинник того, як складеться подальше життя та як ти в ньому будеш себе почувати. Адже всім хочеться не лише заробляти гроші, але й реалізувати свій потенціал та отримувати справжнє задоволення від своєї діяльності.

Своє майбутнє учні визначають задовго до останнього шкільного дзвінка.

Відвідавши Дунівську комунальну гімназію і в ході зустрічі з її учнями, я поділилася інформацією про можливості отримання фахової передвищої освіти у ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого НУБіП України», презентуючи спеціальності, які можна здобути в нашому коледжі та їхні переваги з огляду на потреби та вимоги сьогодення.

Звернула увагу на те, що з урахуванням вимог сучасного ринку праці, необхідності усвідомлення молоддю вибору професії та навчального закладу, в коледжі вже традиційно проводять Дні відкритих дверей, а на офіційному сайті закладу https://www.zakyh.org.ua/ майбутні абітурієнти завжди можуть знайти потрібну інформацію щодо вступу. Розповіла про діяльність студентських наукових гуртків, про життя і традиції коледжу, відпочинок та дозвілля студентів, екскурсійні поїздки.

Цікавою стала для учнів інформація про безліч заходів, які організовуються і проводяться в коледжі. Із задоволенням слухали про культурно-масову, спортивну та громадську діяльність, про можливість усіх бажаючих реалізувати свої таланти в спортивних секціях , гуртках художньої самодіяльності.

На завершення кожен з учнів мав можливість поставити запитання та отримати вичерпні відповіді, а також на згадку про зустріч отримав рекламні матеріали про наш заклад.

 Директор школи Андрій Горин вручив сертифікат конкурсу "Кмітливий інформатик" та солодкий подарунок учневі 9-го класу Гаврилюку Богдану

Сподіваюся, що співпраця з навчальним закладом буде плідною, і учні стануть в майбутрьому нашими студентами!

Висловлюємо всім майбутнім абітурієнтам щиру вдячність за бажання навчатися у ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого НУБіП України!

Ольга КИВЕРИГА, викладач коледжу

: