Search

В центрі уваги - методична робота та підготовка до предметних олімпіад

Засідання методичної ради

В центрі уваги - методична робота та підготовка до предметних олімпіад

Під керівництвом директора коледжу Бориса Павлюка проведено засідання методичної ради з наступним порядком денним:

  1. Про стан ведення навчальних журналів та дотримання методичних вимог в оцінюванні якості знань здобувачів освіти;
  2. Про заходи з підготовки до предметних олімпіад у коледжі;
  3. Звіти голів циклових комісій щодо виконання плану методичної роботи викладачів впродовж І-го семестру 2023-2024 н.р.

Михайло Сопилюк, заступник директора з навчальної роботи, інформував учасників засідання методичної ради про стан ведення навчальних журналів та дотримання методичних вимог в оцінюванні якості знань здобувачів освіти. Михайло Васильович насамперед нагадав про вимоги до оформлення та порядок ведення журналів навчальних занять. Мова йшла про обов'язки викладачів по веденню журналів. Проаналізовано було систему оцінювання, а також особливості роботи з журналами викладачів окремих предметів. Заступник директора з навчальної роботи відзначив викладачів, які зразково ведуть журнали навчальних занять. Було проаналізовано окремі можливі погрішності та недоліки при заповненні журналів. Детально було проаналізовано ведення журналів академічних груп, дотримання вимог, виставлення поточних та підсумкових оцінок. Михайло Васильович закликав бути більш відповідальними при веденні навчальних журналів та ретельнішими в дотримання методичних вимог в оцінюванні якості знань здобувачів освіти.

Борис Павлюк, директор коледжу, відзначивши змістовний аналіз обговорюваного питання, запропонував розглянути його на засіданнях циклових комісій. Дане питання знаходиться на постійному контролі в дирекції коледжу. Борис Степанович закликав до акуратності та точності в роботі з журналами навчальних занять.

Другим питанням порядку денного засідання методичної ради були розглянуті заходи з підготовки до предметних олімпіад у коледжі. Михайло Сопилюк ознайомив з Положенням про предметні олімпіади, відзначивши, що проведення олімпіад є важливою складовою освітнього процесу, стимулом до підвищення інтересу до вивчення предметів, механізмом визначення кращих знавців серед студентів тієї чи іншої навчальної дисципліни. Було проаналізовано заходи та послідовність дій по підготовці до олімпіад. Запропоновано було підготувати графік проведення предметних олімпіад та створити Організаційний комітет.

Участь в обговоренні цього питання взяли голови циклових комісій Ірина Башта, Ірина Сагайдак, Валентина Перит, Іван Зубик. Було також запропоновано при проведенні предметних олімпіад врахувати участь студентів в олімпіадах «На урок», «Всеосвіти», конкурсах Тараса Шевченка та Петра Яцика.

З третього питання порядку денного щодо виконання плану методичної роботи викладачів впродовж І-го семестру 2023-2024 н.р. звітували голови циклових комісій:

Ірина Сагайдак, голова циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін

Ірина Башта, голова циклової комісії агрономічних та еколого-інженерних дисциплін

Валентина Перит, голова циклової комісії математичних та природничо-наукових дисциплін

Іван Зубик, голова циклової комісії комп'ютерно-інженерних дисциплін

У своїх виступах вони проаналізували підготовку викладачами методичних матеріалів, в тому числі методичних розробок, робочих зошитів, методичних рекомендацій для виконання практичних робіт, навчальних відеофільмів. Відзначено було методичну роботу, яка була проведена в ході організації предметних тижнів. Ряд методичних матеріалів було підготовлено для участі в конкурсі «Педагогічний Оскар».

Завершуючи засідання методичної ради, Борис Павлюк, директор коледжу, закликав активізувати методичну роботу та наголосив на актуальності профорієнтаційної роботи.

Юрій ВІЙТИК

 

: