Search

Вибір майбутньої професії - це серйозний крок!

Вибір майбутньої професії - це серйозний крок!

 

У кожної людини є свобода вибору. Вибір існує щоденно, щохвилини. Різний за своєю серйозністю. Неоднаковий за своїми наслідками.Вибір професії – чи не найголовніший чинник того, як складеться твоє подальше життя, та як ти в ньому будеш себе почувати. Адже всім хочеться не лише заробляти гроші, але й реалізувати свій потенціал та отримувати справжнє задоволення від своєї діяльності.

Щоб запобігти помилок у виборі професії, необхідна психологічно і педагогічно доцільна, систематична робота з профорієнтації з учнівською молоддю як в школі, так і вдома. Професійна орієнтація – інформація молодому поколінню знань про різноманітні професії, про їх особливості, виховання інтересів до певної професії з урахуванням особистісних здібностей.

Дуже часто на шляху вибору учнями професії стають іхні батьки, які не розуміють, чому їхня дитина обрала саме цей професійний напрямок, тому працівники ВСП Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого НУБіП України в своїй роботі систематизовують найголовніші профорієнтаційні підходи, напрямки тощо. З такою метою викладачі коледжу Галина Фреяк і Валентина Перит відвідали опорний заклад «Більче-Золотецький навчально-виховний комплекс загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів», Золотопотіцьку загальноосвітню школу І-ІІІ ст. Директори шкіл Блага Людмила Ярославівна та Свєташ Валентина Василівна радо зустріли нас, познайомили з учнями. Всі ми в дружній атмосфері спілкувалися про мрії та реальність, як їх поєднати? Як не помилитись у виборі своєї дороги, щоб бути щасливим у подальшій праці?

Вибір майбутньої професії - це серйозний крок, який випускники роблять на підставі інформації, отриманої з різноманітних джерел, рівня своїх знань з профілюючих предметів та власних природних здібностей.  

Інформацію надали Валентина ПЕРИТ,

Галина ФРЕЯК, викладачі коледжу

: