Search

І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт членів МАН України

І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт членів МАН України

У ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Євгена Храпливого НУБіП України» проведено І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідних робіт Заліщицької філії Тернопільського обласного комунального територіального відділення МАН України. Напередодні викладачі та студенти коледжу ознайомилися з досвідом проведення І етапу конкурсу-захисту в Заліщицькій державній гімназії.

Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт членів Тернопільського обласного відділення МАН проводиться з метою популяризації наукової діяльності та розвитку наукового світогляду, пошуку й підтримки обдарованої молоді.

Учасників І етапу конкурсу щиро привітали директор коледжу Борис Павлюк та заступник директора з навчальної роботи Михайло Сопилюк.

Здобувачі освіти коледжу представляли науково-дослідні роботи такої тематики:

Михалюк Валентина «Відновлення української державності на Заліщанщині в 1918 році та боротьба за її утвердження», секція: історії України, науковий керівник - Сопилюк М.В.

Бурлака Валентіно «Господарсько-економічна та науково-просвітницька діяльність Євгена Храпливого в контексті викликів сьогодення», секція: історичне краєзнавство, науковий керівник – Петрів Г.В.

Захарюк Ілона, «Визначення якості меду натурального, що реалізовується торгівельними закладами м. Заліщики», секція: органічна хімія та біохімія, науковий керівник - Перит В.В.

Дудяк Оксана «Використання та впровадження альтернативних джерел енергії», секція: прикладна фізика, науковий керівник - Руснак С.Г.

Петрас Анатолій «Нові веб-технології. Соцмережа засобами мови програмування javascript та бази даних від google», секція: інтернет-технології та вебдизайну, науковий керівник Пронь М.Б.

Михалюк Анастасія «Економічна ефективність виробництва олії з насіння гарбуза», секція економіки, науковий керівник Киверига О.Ю.

Мисевич Василь «Проблема зміни клімату: причини, наслідки та шляхи протидії», секція: екології та аграрних наук, науковий керівник - Башта І.С.

Дуць Іванна «Підбір гібридів помідор для вирощування у плівкових теплицях», секція: агрономія, науковий керівник – Коропецький П.М.

Михайло Сопилюк привітав учасників засідання філії МАН та вручив від імені дирекції авторські монографії.

Вітаємо та дякуємо учасникам конкурсу та їх керівникам за їх ініціативність та цікаву тематику дослідних проєктів. За результатами конкурсу переможці будуть представляти свої роботи на ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт членів Тернопільського обласного комунального територіального відділення Малої академії наук України.

 

Галина ПЕТРІВ, голова студентського наукового товариства коледжу

 

 

 

 

: