Search

Зробити свій професійний вибір

 

Зробити свій професійний вибір

ВСП «Заліщицький коледж імені Є. Храпливого НУБіП України» має тісну співпрацю з багатьма закладами загальної середньої та професійної освіти України. Серед них школи, ліцеї та гімназії Прикарпаття. Одним з таких закладів є Саджавський ліцей Коломийської міської ради. Це чудовий заклад освіти з гарними традиціями, креативними педагогами і гарними учнями. Нещодавно нами було організовано спільну конференцію за участю представників коледжу і вчителів та учнів цього ліцею на тему: «Майбутній професійний вибір. З чого почати?».

Захід мав не меті ще раз нагадати дітям і їх батькам про важливість усвідомленого вибору професії, з урахуванням власних нахилів і стану ринку праці. Адже для майбутніх випускників важливо вже зараз починати робити свій професійний вибір, для чого юнаки і дівчата потребують певних знань, щоб більш виважено впливати на процес прийняття рішення.

Учні з цікавістю переглянули відео-презентацію освітніх можливостей коледжу та заслухали розповідь про особливості вибору майбутньої професії і вступу на навчання до коледжу.

Учням було вручено дипломи учасників та переможців онлайн-конкурсів, які проходили на базі ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого» НУБіП України в період проведення предметних тижнів: «Кмітливий інформатик» та «Основи фінансової грамотності». Особливу зацікавленість викликали такі спеціальності як «Комп'ютерна інженерія», «Екологія», «Підприємництво та торгівля», «Облік і оподаткування» та «Агрономія». Адже в нашому коледжі за минулі роки закінчило навчання 15 випускників цього закладу загальної середньої освіти. Їх враження про коледж найкращі, що є ще одним аргументом для вибору саме Заліщицького фахового коледжу.

Дякуємо за співпрацю!

Михайло СОПИЛЮК, заступник директора з навчальної роботи

: