Search

Safer Internet Day 2024

Safer Internet Day 2024 


Щороку у другий вівторок лютого, цьогоріч – 6 лютого, у світі відзначається День безпечного Інтернету під гаслом "Разом для найкращого Інтернету". Це вже 21 День безпечного Інтернету.

Метою Дня безпечного Інтернету є поширення знань про безпечне та відповідальне використання цифрових технологій для дітей та молоді.  Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.

Традиційно День безпечного Інтернету організовується мережею Safer Internet Centres в Європі, за спільною ініціативою Insafe/INHOPE та підтримки Європейської Комісії. Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, й наймолодших користувачів.

З нагоди цього Дня мільйони людей об'єднуються у лютому, щоб сприяти безпечному та позитивному використанню цифрових технологій, особливо серед дітей та молоді. У цей день піднімається питання онлайн-безпеки, проводяться події та активності по всьому світу, спрямовані на створення безпечного та кращого Інтернет-середовища, де кожен має можливість використовувати технології відповідально, з повагою, критично та креативно.

Для підвищення інформаційної компетентності учасників освітнього процесу, забезпечення захищеності здобувачів освіти Заліщицького фахового коледжу  від шкідливих інформаційних впливів, викладачами циклової комісії інженерно-технічних дисциплін для 31, 41 груп було проведено онлайн-лекції за темою "День безпечного Інтернету 2024" та виховні години до Дня безпечного інтернету для студентів 12 і 21 груп. Студенти мали можливість  переглянути відеоролики з питань інформаційної безпеки у мережі Інтернет, ознайомитись з сучасними термінами і поняттями, та розповісти про свої випадки необережного поводження в мережі.

Акцентування уваги на важливості безпечної поведінки у Всесвітній мережі є невід'ємною вимогою сучасних реалій. Крім викладачів із своєю доповіддю виступили студенти: Червоногрідський Тарас, Хомко Андрій і Віталій Лисак.

Дізнатись більше про День безпечного Інтернету можна на сайті https://www.saferinternetday.org, зокрема про заходи в Україні: https://www.saferinternetday.org/web/ukraine/sid.

День безпечного Інтернету в Україні у Фейсбуці: https://www.facebook.com/UkraineSID.

Сайт Центру кращого Інтернету: https://betterinternetcentre.org. 


Артур ЧЕРВОНЯК, Іван ЗУБИК
викладачі циклової комісії інженерно-технічних дисциплін

: