Search

Єдиний скарб у тебе – рідна мова!

Наш календар


Єдиний скарб у тебе – рідна мова!


Мова – це наша національна ознака,

в мові – наша культура, сутність

нашої свідомості

Іван Огієнко

Україна – це наша земля, рідний край, країна з багатовіковою історією, мальовничою природою, чарівною піснею, талановитими людьми. Моя Україна… Вистраждана слізьми нескореного народу, зранена, але непереможна, вільна й незламна… Ти вистоїш, мамо-Україно, бо маєш такий потужний, унікальний співучий і мелодійний код, який об'єднує націю, соборує всіх нас , дає життєдайну силу. Це наша рідна українська мова!

За рішенням ЮНЕСКО 21 лютого всі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови.

Рідна мова – це не просто засіб спілкування , а й історія народу, його світогляд, це найсильніший інструмент розвитку нашого матеріального й духовного спадку. Традиційно напередодні Міжнародного дня рідної мови у ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого НУБіП України» проведено низку заходів, щоб ще раз долучитися вустами і серцем до материнської мови, найкращої, найсвятішої, найріднішої:

  • участь у Всеукраїнському конкурсі, оголошеному Національним Фестивалем «Код Нації» спільно з проєктом «Про Мову», до Міжнародного дня рідної мови;
  • написання есе на тему «Без мови в світі нас немає»;
  • мовний батл «Наша мова калинова»;
  • віночок поезій «Єдиний скарб у тебе – рідна мова».

Міжнародний день рідної мови – свято, яке нагадує про право кожного розмовляти рідною мовою у своїй країні. І сьогодні відстоювати його має кожен громадянин, адже, як відомо, без мови рідної й народу рідного нема. Захищати і постійно утверджувати українську мову як державну – наше спільне завдання.

Василь Дрозд

Піклуймося, друзі, про мову вкраїнську,

Душею і серцем для нас вона є.

За слово квітуче, за спів материнський

Віддавна й по нині нас світ визнає.



Шануйте і любіть рідну мову, піклуйтеся про неї, розкривайте для себе її велич й могутню силу. Збережімо її в усій чудовій красі для себе і наступних поколінь!


Віра ГОЙМАН, Ірина САГАЙДАК,Ольга ЮРІЙЧУК,

викладачі української мови та літератури

: